Aktywne Wpisy

dariusz44 +81
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
kurde_ +8
Wziąłem za żonę kobietę która jest niestabilna emocjonalnie. Jest p----------a. Teraz po ślubie to wychodzi. Odcina mnie od znajomych od rodziny snuje jakieś teorie spiskowe. Nie mogę nic porobić poza domem chociażby ogarnąć auto czy pomóc bratu na budowie bo zaraz mi p------i że nie poświęcam jej i dziecku czasu. Czuję się jak w psychiatryku. Z chęcią wziąłbym rozwód ale mam z nią kilku miesięcznego syna #gorzkiezale #zwiazki

Hej, jest tutaj ktoś kto korzysta z inversify czy generalnie z ioc w Typescripcie (choć niekoniecznie musi to być TS)? Nie za bardzo mogę zrozumieć o co chodzi w 'Dependency inversion principle', wszędzie czytam, że to jest super, a nie mogę zneleźć żadnego praktycznego przykładu, który by mi pokazał w czym takie podejście jest lepsze od 'zwykłego' importowania modułów + implementowania interfejsów z poziomu klasy i opierania się na nich. :/
Dla zobrazowania weźmy taki przykład. Aplikacja składa się powiedzmy z 3 'warstw'.
1) Kontroler -przekazuje request do serwisu i zwraca response
2) Serwis - jakaś metoda np. hashuje hasło i przekazuje obiekt do metody z repozytorium
3) Repozytorium - obiekt zapisywany jest do bazy
Dlaczego warto skorzystać z Inversify zamiast zrobić to np. tak: https://pastebin.com/c3SgLD9a
I co w zasadzie w przykładzie z ninjami i szurikenami jest bindowane do czego.
https://github.com/inversify/InversifyJS#step-3-create-and-configure-a-container
np.
const myContainer = new Container();
myContainer.bind(TYPES.Warrior).to(Ninja);
To jest coś takiego?
myContainer.bind(TYPES.Serwis).to(Serwis)?
Nie można po prostu implementować interfejsu na poziomie klasy? I jak mogę później wstrzykiwać np. serwisy do kontrolera, tak jak napisałem w pastebinie, tylko z adnotacjami @inject?
Kurde, nie jestem w stanie tego zrozumieć. :/ Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Jednym ze sposobów implementacji Dependency Inversion Principle jest coś takiego jak kontener IoC. W tym kontenerze masz wszystkie kontrolery, serwisy i repozytoria twojej aplikacji, jednak niepowiązane na stałe, ale posiadające wewnątrz siebie odniesienia pod postacią interfejsów np. XService (implementacja serwisu) ma pole o typie XRepository (interfejs).
Framework którego używasz ma wiedzę o tych wszystkich instancjach klas
@Jurigag
Dziękuję bardzo za rozjaśnie o co w tym chodzi. :)