Aktywne Wpisy
Duza-fajka +188
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
tl;dr;
Sprawa ma się w ten sposób. Ostatnio mój chrześniak 12 lat czyli generacja żyjąca z tabletem w ręku, nie wychodząca na dwór, nie uprawiająca żadnego sportu, nie biegająca po drzewach i nie lubiąca sportu - poprosił mnie żebym go wziął na siłkę przy okazji... Duma!
Spytałem czemu, odpowiedział tylko "aaa muszę chyba trochę spalić" - fakt ja w jego wieku byłem workiem na kości a on może nie ma nadwagi ale ma oponkę i wałeczki tu i ówdzie. Oho, czuje, że zaczynają mu się podobać koleżanki i wchodzi w okres dojrzewania.
Wczoraj byłem z nim pierwszy raz i jest zajarany i chce chodzić regularnie - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Na razie wrzuciłem go na bieżnię, rowerek, żeby nie zanudzić to przyciągał drążek do klatki. Później zrobiliśmy podpór na wyprostowanych rękach, jakieś łódeczki leżąc na brzuchu i klęcząc na zmianę lewa ręka i prawa noga itd.
Z racji, że jest we mnie wpatrzony jak w obrazek to wiem, że nie ma opcji wysłać go do prawdziwego trenera bo się szybko znudzi a trzeba wykorzystać sytuację żeby mu trochę poprawić sylwetkę. Dlatego proszę o rady :)
Oczywiście nie mówię o pakowaniu... Tylko zastanawiam się jak zrobić ogólnorozwojówkę dla takiego skrzata.
#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy
@reksiuwielki: ja bym go posadził na atlasa z niewielkim obciążeniem i te ćwiczenie na górne plecy
Bez urazy....
z siłowych w tym przypadku i obciążenia raczej bym zrezygnował, mały rośnie kręgosłup nie tego i jeszcze sobie krzywdę zrobi.
Drugi film - świetne.Myślę, że te dwa ćwiczenia już robią robotę. Bardzo dziękuję za lekturę :)