@Krzysu: zorientuj się co w branży piszczy i poczytaj trochę na temat technologi wokół której się obraca. MySQL sobie przerób nie zaszkodzi i tak wszystkiego nauczysz się na froncie.
Ja bym jeszcze dodał nauczenie się podstaw jakiegoś obiektowego języka programowania (C++, C#, Java), bo ABAPa w którym jest napisany SAP nie ma za bardzo możliwości nauczenia się samemu
@Krzysu: Proponuje zglebiac tajniki logistyki i procesy lancucha dostaw. SCM to jeden z bardziej poszukiwanych obszarow dla firm z systemem ERP. Generalnie specjalizacja a dopiero potem zachacz sie do pracy w firmie z systemem SAP. Napisz jeszcze, ktory rok studiow i jaki tryb?
@zer0corps: Dzienny, 2 rok. Jestem technikiem logistykiem i pojęcie o procesach w przedsiębiorstwie raczej mam. Bardziej mi chodziło o tytuły książek do poczytania w wolnym czasie, źródła wiedzy itp.
@Krzysu: szczerze szkoda na to czasu, bez dostepu do systemu wiedza ucieknie po kilku dniach/tygodniach. Pomysl nad zmiana na tryb zaoczny i do pracy. Studia dzienne strata czasu, po studiach wiekszosc bedzie oczekiwac doswiadczenia. Inne wyjscie dorabiac na dziennych. Ucz sie jezykow EN/DE to sie bardzo przyda.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link