Pojechałem dziś odwiedzić na święta moją babcie, ale to co zobaczyłem u jej sąsiadki z parteru pod oknem zaskoczyło mnie niezmiernie. Szanuje symbole religijne, ale nie wiem co o tym sądzić.
@NRUBD1CA: chorzy, bo popadli już w jakąś surrealistyczną skrajność, która pozwala im sądzić, że jak postawią religijną figurkę to będzie wyraz większej wiary, niż sąsiad.
@Paulo12 jesli chodzi o domy prywatne to nie mam zarzutów. Tutaj jest natomiast wspolnota mieszkaniowa i trzeba szanować zdanie innych ludzi,a założę sie ze większości by to nie odpowiadało
@Paulo12: chyba mało podróżujesz po Polsce, bo takich figurek jest jak mrówek, nie tylko na wsiach, ale i w starych częściach miast, nawet w Warszawie na Pradze chyba można jeszcze kilka spotkać. Głównie służyły jako miejsca gdzie mieszkańcy zbierali się w majowe/letnie wieczory i wspólnie modlili i śpiewali
@CzarnyMastodont: Dokładnie, nie wiem czy to jest wykupiony od wspólnoty mieszkaniowej ogródek, ale na pewno wszyscy dokładają się do remontów by bloki jakoś wyglądały. Więc nie jest to całkiem bez znaczenia. Byłem już świadkiem jak osoby stawiały sobie ołtarze w oknach i urządzały msze z radia całemu osiedlu. Ale takich rzeczy w zasadzie w samym Krakowie po prostu jeszcze nie widziałem.
Pojechałem dziś odwiedzić na święta moją babcie, ale to co zobaczyłem u jej sąsiadki z parteru pod oknem zaskoczyło mnie niezmiernie. Szanuje symbole religijne, ale nie wiem co o tym sądzić.
źródło: comment_0QEzIpE09k28eYMYbPUqBmuoPqHbyiIy.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@NRUBD1CA
A jakbym se wymalował pentagram przed domem to cały wykop i cała wieś by mnie wyzywała od morderców albo pozerów.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Paulo12 dlaczego chorzy ludzie? Przecież nikt nie każe wam klekac przy tych figurkach
Komentarz usunięty przez autora