Aktywne Wpisy
hasek34 +45
#slub #wesele #logikarozowychpaskow #zwiazki
siemanko, jak namówić różową na pieczonego świniaka na weselu ? Jako, że znam osobę która robi takie rzeczy miałbym to w dobrych pieniądzach i zrobiony na wypasie.
już próbowałem z bażantem i indykiem ale też nie chce (╯°□°)╯︵ ┻━┻
siemanko, jak namówić różową na pieczonego świniaka na weselu ? Jako, że znam osobę która robi takie rzeczy miałbym to w dobrych pieniądzach i zrobiony na wypasie.
już próbowałem z bażantem i indykiem ale też nie chce (╯°□°)╯︵ ┻━┻
lagomorph +425
Macie jakieś sytuacje zapamiętane, które jak byliście mali nie wydawały się niczym dziwnym, natomiast dzisiaj jak o nich myślicie to macie takie wtf? No ja mam więc się podzielę.
Jak miałem 8 lat to do komunii przygotowywał nas nowy ksiądz w parafii. Byliśmy jego pierwszą klasą. Ogólnie bardzo fajny facet, mega śmieszkowy, taki koło 45 lat. Zamiast nudzić nas na religii to pamiętam, że opowiadał ciągle jakieś anegdotki/historyjki i wszyscy go bardzo
Jak miałem 8 lat to do komunii przygotowywał nas nowy ksiądz w parafii. Byliśmy jego pierwszą klasą. Ogólnie bardzo fajny facet, mega śmieszkowy, taki koło 45 lat. Zamiast nudzić nas na religii to pamiętam, że opowiadał ciągle jakieś anegdotki/historyjki i wszyscy go bardzo
Wspieram.to (i podobne PolakPotrafi itp.), Kickstarter, a po odrobinę też Patronite to piękny przykład jak bez mydła wydymać ludzi na pieniądze bez jakiejkolwiek odpowiedzialności. Nie dość, że barany fundują start twojego biznesu bez żadnego uczestnictwa w zyskach to jeszcze nawet nie mają narzędzi, by cię ścigać gdy powiesz, że masz w dupie projekt.
Przecież te stronki to wylęgarnia naciągaczy / magików PRu:
- typów zbierających na operację horej curki w US&A za 500k $, bo nie ufają NFZowi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Pillars of Eternity I ufundowane przez konsumentów, mimo że producentem był Obsidian Entertainment (goście od Fallouta: New Vegas czy Dungeon Siege III), a wydawcą Paradox Interactive (jeden z ważniejszych graczy na rynku) - no prawdziwe biedaki. Gra zrobiona za cudzą kasę rozeszła się w 1,5kk egzemplarzy, ale to nie przeszkodziło twórcom wyciągnąć ręce po kolejne łatwe pieniądze, dlatego na sequel też zebrali na kickstarterze 4kk $
- reaktywacja Secret Service tylko po to, żeby po dwóch numerach zamknąć pismo i wystartować z własnym, niezależnym projektem
- OUYA - konsola-#!$%@? pierwszej wody, ale na papierze wyglądało dobrze, tylko co z tego?
- No Man's Sky - komentarz niepotrzebny
Prawda jest taka, że Kickstarter nigdy nie pozwolił na stworzenie niczego ŁAŁ. Owszem, było kilka dość udanych projektów, ale chyba jedynym prawdziwym dzieckiem tego portalu jest Wasteland 2, które było jedynie niezłe. Pillarsów czy Torment: Tides of Numenera nie liczę, bo te gry chyba i tak mogłyby się ukazać bez wsparcia graczy.
Wiadomo, że kasa przyciąga. Marcin Łukański (dawniej Del, teraz tworzący "Na Gałęzi"), którego cenię, też się niegdyś zarzekał, że myślał o Patronite, ale jednak nie założy konta, bo to zobowiązanie i nie chce być nie fair w stosunku do widzów, a po paru miesiącach zaczął reklamować swoje konto. Podobnie Archon stronił kiedyś od nachalnej reklamy, a ostatnia jego "recenzjo-reklama" Corsaira czy wpis a propos Ceneo na FB powoli tę granicę przekraczają. Nie mówię już o Gonciarzu, który dzięki Patronite miał zrezygnować z zarabiania na reklamach, a jak się skończyło to każdy wie.
Niech każdy wydaje kasę na co chce, ale zastanawiam się nad rozwiązaniem problemu braku wywiązywania się z obowiązków przez pomysłodawców zbiórek. Obowiązkowe zwalnianie środków transzami w miarę prac nad projektem? Odpowiedzialność własnym majątkiem za efekt końcowy projektu i zwrot środków w przypadku ewidentnego położenia lachy przez twórców? Albo po prostu emisja instrumentów, które w razie sukcesu gry umożliwiłyby spłacenie zaciągniętego finansowania i nagrodzenie ludzi wierzących w powodzenie projektu.
#kickstarter #patronite #pieniadze #przemyslenia #gry
I nie mówię tego dlatego, że nie lubię Archona, ale widzę tu spore niebezpieczeństwo zboczenia z kursu,
Archon ma umowę z Ceneo, która raczej nie wpłynęła na sposób prezentacji materiału i
@butelkaznakretka: z materiału wylewa się lukier, do którego nie przywykłem oglądając Archona. Jeśli nie nazywałby tego filmiku recenzją to pewnie dałbym spokój, ale Archon wziął pieniądze za zachwalanie produktu i podparł to swoją zużywającą się
@Dziadekmietek: Jest tak wiele świetnych produktów i gier z Kickstartera żeby nie starczyło mi dzisiaj czasu wymieniać.