#anonimowemirkowyznania Ja #!$%@?ę, ale mnie trzepie. Inwestor zmienił cenę mieszkania, którym byłam zainteresowana, praktycznie za moimi plecami. Byłam w kontakcie mailowym i telefonicznym z tą firmą od około tygodnia/półtorej tygodnia. Byłam zdecydowana na rezerwację, co było wiadome, lecz zastanawiałam się jeszcze nad jedną rzeczą, która miała zostać dopisana do tej samej umowy. W piątek telefonicznie zapewniano mnie ,,spokojnie, proszę się jeszcze zastanowić". Dzisiaj przez przypadek zobaczyłam na stronie internetowej inne ceny mieszkań. Jak się okazuje, w piątek podnieśli cenę mieszkania o kilkaset złotych za m^2 Jedyny komentarz jaki na razie usłyszałam: umowa nie została podpisana, ceny na stronie internetowej nie są tajne
Taką samą sytuację miałem z mieszkaniem w Warszawie. Byliśmy umówieni na podpisanie umówy przedwstępnej w poniedziałek, a w piątek dostałem informację że sprzedaż została tymczasowo wstrzymana. Po wznowieniu cena 10% w górę.
OP: @radekrad Jeszcze wolę nie mówić jakie, bo podobno ma do mnie dzwonić kierownik - może będzie mieć lepsze podejście do klienta. Będę próbować, dzięki.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP) Zaakceptował: kwasnydeszcz}
OP: @Variv Rozmawiałam, dopytałam się i później dostałam maila z potwierdzeniem takiej samej ceny tego mieszkania. Później były dalsze rozmowy telefoniczne i mailowe i mieliśmy podpisywać umowę.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP) Zaakceptował: kwasnydeszcz}
@AnonimoweMirkoWyznania: Inwestor chce jak najwięcej zarobić, więc się nie ma co dziwić, że podnosi cenę. Niezbyt ogarniam o co w ogóle chodzi, bo nie masz rezerwacji, nie masz żadnych uzgodnień co do ceny, więc o co chcesz kręcić aferę ?
OP: @Firnow Uważam, że kulturalniej byłoby gdyby inwestor uprzedził, że ceny mogą ulec zmianie lub napisał do kiedy ważna jest oferta, choćby małym druczkiem. Ale to nawet nie o to chodzi. Po prostu cały czas byłam w kontakcie z człowiekiem, który zapewniał mnie, że nic się nie stanie jeśli się zastanowię jeden lub dwa dni dłużej. A w obawie przed takimi i podobnymi sytuacjami pytałam się o to nie raz,
@AnonimoweMirkoWyznania: No niestety, ale jak na mieszkanie jest wielu chętnych, być może takich, którzy wezmą droższe albo nie będą się targować to nikt nie będzie się bawił w sentymenty i kulturę. Życzę, żeby Ci się udało wrócić do poprzedniej ceny, ale widząc jakie akcje odwalają z mieszkaniami to może być naprawdę ciężko.
Ja #!$%@?ę, ale mnie trzepie.
Inwestor zmienił cenę mieszkania, którym byłam zainteresowana, praktycznie za moimi plecami.
Byłam w kontakcie mailowym i telefonicznym z tą firmą od około tygodnia/półtorej tygodnia.
Byłam zdecydowana na rezerwację, co było wiadome, lecz zastanawiałam się jeszcze nad jedną rzeczą, która miała zostać dopisana do tej samej umowy. W piątek telefonicznie zapewniano mnie ,,spokojnie, proszę się jeszcze zastanowić".
Dzisiaj przez przypadek zobaczyłam na stronie internetowej inne ceny mieszkań.
Jak się okazuje, w piątek podnieśli cenę mieszkania o kilkaset złotych za m^2
Jedyny komentarz jaki na razie usłyszałam: umowa nie została podpisana, ceny na stronie internetowej nie są tajne
Czy to się nadaje na #afera ?
#inwestycje #nieruchomosci #mieszkanie #krakow
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
@AnonimoweMirkoWyznania: obawiam sie ze nie ;) moze mieli wiecej zainteresowanych, wiadomo ze chca maksymalizacji zyskow
@AnonimoweMirkoWyznania: nie
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: kwasnydeszcz}
Komentarz usunięty przez autora