Wpis z mikrobloga

#problem #windows7
Mam taki problem, wczoraj zwiesiła mi się karta wifi, tzn wyłaczylem adapter wifi i przy nowym włączeniu zawiesił się komputer, po zrestartowaniu, odpala się, a po chwili wyskakuje krótki bluescreen i komputer uruchamia opcje do wyboru naprawy, bądz zwykłego uruchomienia. Naprawa kończy na tym, że jest błękitny ekran z kursorem i sie nic nie dzieje, a zwykłe uruchomienie ponawia sytuację. Chciałem zformatować dysk C na którym stoi system, ale instalator na etapie "rozpoczynania pracy" ładuje mi już od pół godziny i nic sie nie dzieje... Zaznaczam, że moja wiedza informatyczna jest ograniczona i umiem przeinstalować system ale niewiele więcej. Mirki proszę o pomoc, nie wiem co robić !!
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@johnmorra No właśnie chodzi o to, że to jest mignięcie, jak jest ładowanie windows, za chwilkę pojawia się czarny ekran, mignięcie bluescreena, potem znowu czarne i komputer sie resetuje, że nie jestem w stanie tego nawet odczytać.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@johnmorra Użyłem trybu awaryjnego i przywrócenia do ostatniej poprawnej konfiguracji, we wszystkich przypadkach powtarza się ta sama sytuacja, że odpala, momentalny bluescreen i reset. Sprawdziłem płytkę instalatora Windowsa na innym komputerze i jest sprawna, bo przechodzi dalej instalator, a u mnie myślał 30 minut i nic.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@johnmorra Wyczytałem, że moge to z konsoli spróbować naprawić, ale nie moge wejśc do konsoli, bo jak daje napraw w instalatorze systemu to nic sie nie dzieje, jakiś pomysł co można zrobić ? Czy już dysk do wyrzucenia ? Bardzo mi zależy na danych, czy jest możliwość jakoś je uratować ?
  • Odpowiedz