Wpis z mikrobloga

@dedronek: na wykopie kiedys bylo ama z typem ktory byl technikiem informatykiem i naprawial laptopy w uk na akord, zarabial 2k funtow miesiecznie
Mysle ze akurat do tej pracy mu sie przydal ten swistek
Sam tez mam ten papier, dla mnie jest nic nie warty ale chodzic do technikum 4 lata i tego nie zdac to troche szkoda czasu
  • Odpowiedz
@dedronek ale te nowe roczniki mają p--------e, tyle egzaminów do zdawania ( ͡° ʖ̯ ͡°) jak się cieszę, że jeszcze jestem ze starej podstawy, a ten papierek to przypadkiem mi się przydał tylko raz do przepisania oceny na studiach :D
  • Odpowiedz
@JakNicOko i tu się zgodzę, z tym swistkiem masz większe szanse na pracę w IT niż ktoś po ogolniaku. A na studia - XDDDD dla mnie to strata czasu, teraz, mając 2 lata doświadczenia, bez problemu już mogę szukać pracy, i kilka firm zazwyczaj oddzwania, więc zainteresowanie jest.
  • Odpowiedz
@TheRemedy: Mam taki papierek i szczerze mówiąc przydał mi się. Ale zgodzę się, mało kto będzie zajmował się tym co ma wpisane w tytule technika. Tak czy inaczej, moim zdaniem lepiej mieć technika, niż być po ogólniaku.
  • Odpowiedz
@bania656: bo każdy przeciętny może go mieć, egzamin tak prosty jak egzamin gimnazjalny a do tego takich informatyków jest teraz od z-------a. Żałuje ze zamiast do technikum nie poszedłem do ogólniaka i od razu na studia, a tak to do magistra jeszcze półtora roku mam...
  • Odpowiedz