Wpis z mikrobloga

@RelaniU: to jakieś heheszki których nie łapię?
@intires98: a bez zakładania własnej firmy? no taka, żebym nie musiał #!$%@?ć, najlepiej żeby większość czasu siedzieć XD, co do hajsu to nie mam żadnych wymagań
@mazx: Zdarzyło mi się pracować z pracownikami najniższego szczebla. Rozmawiałem z nimi nt. pracy kierowników, menadżerów, dyrektorów. Z mojego doświadczenia większość pracowników "podstawowych" uważa że praca nie fizyczna to "siedzenie", słyszałem takie zdania jak: "Oni tam tylko siedzą i patrzą w komputery". Praca takiego kierownika co tylko siedzi przed komputerem jest dużo cięższa trust me. Ciągły stres, terminy, plany z góry, generalnie duża odpowiedzialność.
Do meritum: Jeśli uważasz że praca zatrudnionych
@intires98: wschodnie mazowsze, polska Z, chętnie wyjechałbym stąd i nie wracał
@RelaniU: AHAHAHAHAHAHAAHAH xdddddd pozwól, że zadam ci proste pytanie, które jednocześnie nakierunkuje cię na to która praca jest trudniejsza.
Odczuwasz wynikający ze zmęczenia, fizyczny ból przy wchodzeniu po schodach? ja tak, znika dopiero jak nie pracuję pod rząd drugą dobę. ELO XD
@intires98: no może, ale znowu: gdzie normalni ludzie szukają pracy? domyślam się, że internet. W takim razie jakie stronki?
W sumie mógłbym się czegoś nauczyć, ograniczone zdolności kognitywne raczej nie pozwalają mi na nic trudnego jak programowanie. Ale może jest jakiś prostszy zawód? szukam pomysłów
@RelaniU: aa i weź mi jeszcze powiedz w jakiej branży robi się tę "karierę". Naprawdę chciałbym wiedzieć. W życiu pracowałem tylko w fabrykach i tam nie występuje coś takiego jak kariera, nie można przeniknąć z produkcji do biura. Nigdy.
@mazx: Nie koniecznie biura, możesz pracować jako kierownik produkcji lub brygadzista, opcji jest wiele. Myślę jednak że skoro nie masz zamiaru się szkolić to będzie ci bardzo ciężko coś więcej osiągnąć.