Wpis z mikrobloga

Może ktoś da mi złota radę. Kupiłem ostatnio w Selgrosie mrożone parówki chili z Morlin, dokładnie takie same jak dają w Żabkach do hotdogow. Ugotowane są nie do zjedzenia, okropnie tluste.

Wiem ze w Żabce i na stacjach parówki są podgrzewane w specjalnych maszynach obrotowych. Jak mogę przyrządzić to domowym sposobem żeby było zjadliwe?

Błagam pomóżcie, bo kupiłem tego od cholery ()

#kuchnia #gotujzwykopem #kiciochpyta
źródło: comment_b0yT8Sc1HYz4w2BhIBM6NiJYKv5DUKrR.jpg
  • 18
@Ubung najpierw trzeba rozmrozic. Technologia przerobu na Hot drogi polega na wrzuceniu na grill tylko na Maks 70 stopni bo inaczej pekna. Muszą się grzać wg hccp około 30 min. Ostatecznie mieliśmy też podobne które to w wodzie o o podobnej temp leżały i były inne w smaku. Ech 7 lat na stacji i tęsknota za Hot dogiem :)