Wpis z mikrobloga

@white_wolv: Ja robiłem nawet dokładnie z tych drożdży na jakieś 25l wsadu i wyszło, ale wcześniej dałem im się obudzić w szklance letniej wody.

Dużo lepsze doświadczenia mam drożdżami w płynie.
@gregor40: tez zrobilem rehydratację. No zobaczymy. Ostatnio jak robilem lagera to bardzo dlugo nie ruszala fermentacja i z tego co pamietam wsypalem drugie drozdze ale wtedy jeszcze nie wiedzialem o rehydratacji. Co do plynnych to fajnie fajnie ale to trzeba by juz gestwe zbierac i trzymac bo na jednego strzala to dosc drogo wychodzi.
@white_wolv: Nie bardzo patrzę na koszta, robię dla smaku i przyjemności. Mnie czeski lager też długo nie startował. Co gorsza nie zjadł do końca. Na wszelki wypadek dałem mniej fruktozy przy butelkowaniu i dobrze, bo jakbym dał pełną dawkę to bym miał granaty.

Ale wyszło zacnie. :)