Aktywne Wpisy
![](https://wykop.pl/cdn/c0834752/9dc031852afc3f36a7321eca44c8536b774871001e4ad40d1656f540126e7fea,q60.jpg)
jmuhha +49
Ech przyszło mi czekać na autobus na mojej wsi
Kierowca poszedł zapalić papierosa, ale silnik chociaż zostawił, żeby się nagrzalo. Oprocz mnie jest 4 pasażerów. Do miasta powiatowego jadą, bo na 6 do roboty. Dwóch z reklamówka, jeden z plecakiem a czwarta z torebką. Tego z plecakiem znam. Był na studniówce z moją koleżanką, ale ona o nim zapomniała bo wyjechała do Egiptu.
Startujemy o 5.11. Potem pojedziemy na okoliczne wioski. Na
Kierowca poszedł zapalić papierosa, ale silnik chociaż zostawił, żeby się nagrzalo. Oprocz mnie jest 4 pasażerów. Do miasta powiatowego jadą, bo na 6 do roboty. Dwóch z reklamówka, jeden z plecakiem a czwarta z torebką. Tego z plecakiem znam. Był na studniówce z moją koleżanką, ale ona o nim zapomniała bo wyjechała do Egiptu.
Startujemy o 5.11. Potem pojedziemy na okoliczne wioski. Na
![jmuhha - Ech przyszło mi czekać na autobus na mojej wsi
Kierowca poszedł zapalić pap...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/09dd90b2422efefc73bf2c2ded93efac0873b585f84ae069e5f13a5c9f2e5035,w150.png)
źródło: image
Pobierz
Za dobrze znam się na mapach cyfrowych, aby mnie to w jakikolwiek sposób podniecało. Równie dobrze mogę powiedzieć, że iOS jest lepszy bo na
Ale o czym tu gadać, Apple nie ma ani magicznego sprzętu ani magicznego oprogramowania. Na dodatek nie wymyśliło nic nowego. Ta najbardziej innowacyjna firma świata jest zwykłym trollem patentowym i nagminnie podkrada pomysły innych, jednocześnie trollując patentami na to co już dawno zostało wymyślone - słynna próba opatentowania multidotyku :D
Z patentami szybko się skończy, bo nie można patnentować czegoś, co już się pokazało -
blablablablabla, naprawdę myślisz że kogokolwiek obchodzą jakieś bzdurne kwestie patentowe czy to kto produkuje obudowy? Nie. Sprzęt ma być wygodny, funkcjonalny i niezawodny.
Skup się. Tematem naszej rozmowy są tablety. Masz chyba jakieś kłopoty
@maciek_gi: Nie musisz mi opisywać tego sprzętu, znam jego wady i zalety, i staram się wypowiadać o nim obiektywnie.
To chyba nie piszesz o wieszającym się i mulącym MacOSX, któremu i 16GB ram to za mało?
Skup się. Tematem naszej rozmowy są tablety. To się powoli robi zabawne. :)
No wybacz... Ten system powinien nie tylko być szybszy od Ubuntu (a nie jest) ale przynajmniej powinien się nie wieszać ;)
Transmisja z Jędrkiem siadła to mi odpowiadasz :P
A Ty myślisz, że ja nie mam od 3 lat UbuntuOne? Myślisz, że iCloud to jakaś nowość? Że nie było tego w windowsach zanim Apple ukradło ten pomysł? ;)
To, że wszystko padnie to pewne. Gdy wywalili Jobsa byli na krawędzi klapy, teraz wracają w to samo miejsce. Zauważ, że od 3 lat nie pokazali nic nowego.
iTelewizor? Taki kupisz w zwykłej Ikei. Apple jest 2-3 lata wstecz. Ich flagowe
Wow! No to prawie tak dobrze jak w iOS!
http://www.wykop.pl/link/1185969/ciekawy-patent-apple-ekran-dotykowy-z-force-feedbackiem/
Niezłe nie? A teraz przeczytaj mój komentarz :)
Apple to paskudne xeroboye - trolle patentowe i złodzieje cudzych pomysłów ;)
Ot, taki np. Lem już w 1961 wydał książkę w której występuje coś pomiędzy Kindle, a tabletem. :)
Aby na pewno nikt ? A trzeci inżynier świata? Jak wytłumaczysz, że człowiek który na egzamin zamówił sobie za free jakiś układ cudzego pomysłu w rankingu przegrał tylko z Isambardem Kingdomem Brunelem - budowniczym kolei, mostów, stoczni, okrętów i tuneli oraz z Jamesem Dysonem - wynalazcą bezworkowego odkurzacza.
Tylko Apple ma czelność patentować to co wymyślił ktoś inny, rozumiesz? Chodzi o bezczelność
Cała dyskusja sprowadza się do 2 rzeczy:
1. Ja korzystałem dłuższy czas z wielu urządzeń Apple. Ty nie. Ewentualnie pobawiłaś się nimi godzinkę czy dwie, ale nie miałaś np. iPada 'na własność' przez np. miesiąc, aby rzeczywiście poznać jego wady i zalety, a nie cytować tabelki z netu. Wiem że zaprzeczysz, ale to po prostu