Wpis z mikrobloga

• 0
@CocoJambo14 jakie auto, z którego rocznika? Nad jaka powłoką się zastanawiasz i o jakim budżecie rozmawiamy? W jakim stanie jest lakier, jakieś większe rysy?
  • Odpowiedz
  • 0
@CocoJambo14 powłoki wciskają każdemu ale zanim się na nią zdecydujesz warto sobie przekalkulowac czy będziesz dbał na tyle o auto że będziesz miał na nią gwarancje. W jakim województwie mieszkasz?

Warto zwrócić uwagę na warunki gwarancji powłoki. Zazwyczaj jest to regularne dbanie o auto u osoby aplikujacej powłokę bo jak będziesz myl gdzie indziej to tracisz gwarancje. Producenci powłok dają gwarancje na powłokę 5 letnia na okres 5 lat dla samochodów nie
  • Odpowiedz
  • 0
@Lanza Podlaskie, właśnie z tym dbaniem jest problem bo nie zawsze jest czas, zwykłe woskowanie nie było by lepszym rozwiązaniem? Zastanawiałem się też nad oklejeniem całego samochodu folią na czarny mat, ale z tego co czytałem to jest to droższy biznes niż ceramika, a czy lepszy to nie wiem bo tak jak na ceramikę są dobre i źle opinie to tak samo jest i z folia, są zwolennicy i przeciwnicy
  • Odpowiedz
  • 0
@CocoJambo14 oklejaniemsie nie interesowałem ale o to też trzeba dbac. Wydaje mi sie ze woskowanie jest dobrym pomysłem bo z 4-8miesiecy wosk posiedzi w zależności jaki. O wosk też trzeba dbać. Tak czy siak jak się zdecydujesz na cokolwiek to zapomnij o myjniach ręcznych i szczotkach. Zrobisz sobie korektę pod wosk dwuetapowa + wosk to w 1200 się zamkniesz. Potem dorzucenie wosku to będzie z 400-500zl albo kupisz sobie kilka rzeczy za
  • Odpowiedz
  • 0
@Lanza Wolę jednak wygodę i żeby ludzie za mnie robili ( ͡º ͜ʖ͡º) a która z tych opcji wymaga najwięcej poświęcenia? Posiadam swoją myjke ciśnieniowa więc szczotki nie będą się dotykać
  • Odpowiedz