Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 158
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cierniostwor: Kiedyś jak było mniej alternatyw to warto było polecać (nawet widniała w poprzedniej wersji wpisu), teraz już nie warto. Tragedii nie ma, ale można lepiej wybrać.
  • Odpowiedz
@aseeon_: Co sądzisz o Dive into python, która to książka jest dostępna w polskiej wersji za darmo na wikibooks? Właśnie ją zacząłem i nie wiem czy nie zamienić jej na którąś z polecanych przez Ciebie pozycji. Dzięki za wpis :)
  • Odpowiedz
@Ins0maniaC: Jak ci się spodobała i już zacząłeś to pewnie możesz przy niej zostać, ale uważam, że na liście są lepsze opcje :)

@Hrabia_Serek_von_Hochland: w tej akurat chwili do pisania platformy do stawiania kasyn online, dużo backendowego stuffu, dużo mikroserwisów, dużo obsługi transakcji pieniężnych i innych newralgicznych rzeczy.
  • Odpowiedz
@aseeon_: Co do edytorów/IDE - ja bym wspomniał o wbudowanym Python IDLE. Prosty edytor tekstu, gdzie kod można na szybko uruchomić we wbudowanej konsoli. Sama konsola też jest fajnym narzędziem jak się chce na szybko sprawdzić jakiś kawałek kodu bez tworzenia osobnego pliku i wykonywania go.
  • Odpowiedz