Aktywne Wpisy
WielkiNos +413
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
Ptolemeusz +3
Mirki i Mirabelki, stoję przed decyzją zakupu samochodu for fun, mianowicie Corvette C8. Zawsze marzyłem o sportowym aucie, ale z drugiej strony już 30+ na karku, stabilizacja życiowa, kochająca żonka i super córka więc czasami mam wrażenie że sąsiedzi będą na mnie patrzyć jak na kogoś kogo dopadł kryzys wieku średniego xD. Chociaż jeszcze 8 lat do 40 :D.
Pytanie do was, jak widzicie kogoś w sportowym aucie na drodze, to co
Pytanie do was, jak widzicie kogoś w sportowym aucie na drodze, to co
Widzisz kogoś po 30 w sportowym aucie, co myślisz?
- Kurde, człowiek, daj się karnać! 62.0% (230)
- Hehe, staruch kupił sobie resoraka xD 12.9% (48)
- Uuu, kryzys wieku średniegoz współczuję 25.1% (93)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#wroclaw #pomoc #afera #prawo #kiciochpyta #pytanie #ubezpieczenia #firma #biznes #dzialalnoscgospodarcza
@Jestem_Tutaj: nie ma znaczenia czy zawinila czy nie. Na dobra sprawe moze nie byc winnego. Odpowiedzialnosc w takich wypadkach sie ustala na zasadzie ryzyka.
@Komornickus: zglaszasz sie do ubezpieczyciela tego podmiotu, z ktorym laczy cie umowa najmu. On ci wyplaca pieniadze a sam moze sie zglosic do podmiotu ktory w jego mniemaniu zawinil. Ciebie nie interesuje
@karer: skąd masz taką wiedzę?
@Jestem_Tutaj: stad, ze najemca nie mial wplywu na to kto jest zarzadca rur. Oznacza to, ze gdyby bylo inaczej, to decyzja wynajmujacego jednostronnie moglaby wplynac na jego odpowiedzialnosc wzgledem najemcy. Wystarczyloby zeby wynajmujacy (bez wiedzy najemcy chociazby w dowdolnym momencie) ustalil zarzadce, ktory bylby niewyplacalny i najemca nie jest w stanie dochodzic swoich praw.
Odpowiedzialnosc na zasadzie ryzyka wiaze sie z tym, ze to wynajmujacy bierze
Niby ja jako najemca zajmuje ten lokal i to ja mam być winny? Wyprowadzisz mnie z błędu?
@AlNeri: z powyższym też się zgadzasz?
@Jestem_Tutaj: Spółdzielnia na zasadzie ryzyka - tak.
Wodociągi na zasadzie ryzyka - tu nie do końca jestem pewien ale chyba tak bo wodociągi są przedsiębiorstwem wprawianym w ruch za pomocą sił przyrody i ich odpowiedzialność kształtuje się na zasadzie ryzyka
Jutro się głębiej zastanowię bo padam dziś na pysk.