Wpis z mikrobloga

Ok recka apki MPK:
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.mpsa.urbancardmobile&rdid=pl.mpsa.urbancardmobile

O dziwo działa stabilnie, powiedziałbym, że szybciej niż np takie jakdojade w trybie wyszukiwania tras (mam Moto G 3 z 1gb ramu, więc większość apek potrafi zmulić).

Na start pyta o zezwolenie na wykonywanie połączeń - nie wiem po co, ale nie zgodziłem się na to i nie robiła mi apka problemu. Później łączenie z kartą bankową i niestety pobiera 1zł z konta, żeby potwierdzić (wiem, że oddadzo, ale mogli grosza pobrać, a nie prawie na całego wafelka @wafelkigoralki).

Apka dzieli się na 3 główne segmenty: Bilety (z możliwością wyboru ulubionych, które będą wyświetlane na pierwszym ekranie), Wszystkie bilety i planer podróży.
Plusem planera podróży jest to, że jest oparty na technologii google, która ma moim zdaniem lepsze trasy niż jakdojade. Minusem jest to, że NIE DA SIĘ WYBRAĆ CZASU DOJAZDU, można tylko dać o której chcesz wyjść co jest duuuużym minusem. Kolejny minus to brak możliwości schowania mapki, przez co tylko pół wyświetlacza jest trasy no i nie widzę, żeby na żywo można było śledzić autobusy/tramwaje, co jest dziwne, bo można to było robić w starym iMPK

Zakup biletu też prosty, powiedziałbym, że szybkość SkyCasha.

Z plusów (albo raczej dużych plusów) - w końcu nie trzeba mieć cholernej urbancard, żeby kupić semestralne i miesięczne, można to zrobić z poziomu apki, więc podejrzewam koniec kolejek srudentów w punktach Urban Card.

Nom to tyle póki co, ciekawe czy szybko system w-----e xD Jedyne co to szkoda, że rozdrabniamy aplikacje do komunikacji miejskiej, nie chcę mieć zawalonego telefonu apkami do MPK, KD, PolRegio itd, wolałem dlatego SkyCasha i mam nadzieję, że wróci w glorii i chwale.

#wroclaw #mpk
Reepo - Ok recka apki MPK:
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.mpsa.urb...

źródło: comment_3OmpIMVs1A4RVTW8A8JdGgFrsuipZVEc.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tak wybrane trasy. Jedyny problem jaki mam z planerem to brak możliwości schowania mapki tak jak w JakDojade, po prostu wolałbym widzieć trasę. A no i nie wiadomo, czy jest opcja Live, żeby monitorować o której tramwaj dojedzie. Prawdopodobnie nie, bo wygląda na to, że planer jest w 100% oparty o Google Maps
Reepo - tak wybrane trasy. Jedyny problem jaki mam z planerem to brak możliwości scho...

źródło: comment_XMw0oeQZ9eJfjiWbpm3vkbD0TAV2AbMy.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Quantistico Zakladasz konto, dodajesz pin do transakcji. Wchodzisz w opcje i dodajesz kartę. Klikasz bilet który chcesz kupić, kupujesz bilet, albo czasowy i ma taką wartość na jaką ją kupiłeś (skasowany po zakupie) albo kupujesz jednorazowy, gdzie musisz wpisać numer boczny tramwaju.
  • Odpowiedz
@Reepo: są dostępne w biletomatach stacjonarnych i w tych aktywnych do dzisiaj w pojazdach.

Ja p------ę wciąż mam takie bilety, bo dostawałem za donację krwi i teraz czasami jeżdżę sobie i dokupuję 40gr i drukuję w pojeździe. Teraz widzę, że MPK mnie wyrucha i będę musiał kupować na przystanku.

PS. nie kupię większej liczby dopłat, bo czasami zdarza się, że odstępuję bilety znajomym itp. więc niepotrzebnie na koniec zostałbym z
  • Odpowiedz