Aktywne Wpisy

wykop +15
Nowe aplikacje Wykopu już na horyzoncie! 🚀 💙
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi

Wrocław. Podobno jedno z najbogatszych miast jednego z najszybciej rozwijających się państw w Europie.
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
źródło: IMG_20251112_085918
Pobierz

function czyWybranoPsa() {
var isPies = false;
var bil_dod_psy_arr = [17, 18, 19]; // psa, psa-asystenta, psa-przewodnika
$(".bilet_dodatkowy").each(function(idx, elem) {
if (bil_dod_psy_arr.indexOf(parseInt($(elem).val())) > -1) {
isPies = true;
}
});
return isPies;
}
https://bilet.intercity.pl/eic_js/zakup_biletu_plugin.js?ver=880871484
https://bilet.intercity.pl/eic_js/okz_module.js?ver=880871484
#pkp #intercity #heheszki #programowanie #javascript
@selenita66: obcojęzycznych dzienników, czasopism, książek oraz programów komputerowych, z wyjątkiem ich opisów i instrukcji"
Komentarz usunięty przez autora
@remixs: Ja nie z tej redakcji, ja nie z tej spółki - każdy tak twierdzi (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja rozumiem, że są konwencje, skróty itp itd oraz że naprodukowano już ogrom oprogramowania w tym duchu. Ale litości. Przecież po angielsku pisze się właśnie dlatego, że jest powszechny (a nawet wspólny). No i ogrom rzeczy już zostało zrobione. Nie zaś dlatego, że programowanie nie działa
Natomiast polskie słownictwo zwykle pojawia się tam, gdzie jest potrzeba. Gdzie są użytkownicy. Słownictwo się nie wykształca bo język nie jest używany, bo nie ma słownictwa...
Myślę, że w medycynie, biologii, geografii to nie jest inna para kaloszy. Do XIX wieku, w tych dziedzinach była właściwie tylko łacina. Gdyby nie działalność KENu i innych to
Na dodatek każdy tłumacz robi jak mu wygodnie. W liceum miałem po polsku ccna i poprosiliśmy o angielski po nikt nie wiedział czym są