Aktywne Wpisy

gobi12 +1061
Pakowanie pakietów z ostatniego w tym roku zbioru chili jak widać na zdjęciu jest w trakcie, więc pomyślałem o jeszcze jednym #rozdajo
W losowaniu można wygrać taki pakiet zawierający około 13-14 różnych odmian chili, każdej odmiany jest po 2-4 sztuki. Dodatkowo w tej turze dokładam także pojedyncze sztuki zielonych Jalapeno różnych odmian.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
W losowaniu można wygrać taki pakiet zawierający około 13-14 różnych odmian chili, każdej odmiany jest po 2-4 sztuki. Dodatkowo w tej turze dokładam także pojedyncze sztuki zielonych Jalapeno różnych odmian.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
źródło: temp_file8808538885031559974
Pobierz
Caracas +189
Pies biegnie w Twoją stronę i jest bez smyczy?
W Niemczech możesz użyć gazu bez konsekwencji.
W Niemieckim prawie pies traktowany jest w niektórych przypadkach jak rzecz.
W Niemczech gaz pieprzowy, który jest wyraźnie oznaczony jako „Tierabwehrspray” (spray do obrony przed zwierzętami), nie jest klasyfikowany jako b--ń w rozumieniu restrykcyjnej niemieckiej ustawy o broni (Waffengesetz).
Taki
W Niemczech możesz użyć gazu bez konsekwencji.
W Niemieckim prawie pies traktowany jest w niektórych przypadkach jak rzecz.
W Niemczech gaz pieprzowy, który jest wyraźnie oznaczony jako „Tierabwehrspray” (spray do obrony przed zwierzętami), nie jest klasyfikowany jako b--ń w rozumieniu restrykcyjnej niemieckiej ustawy o broni (Waffengesetz).
Taki
źródło: temp_file5836160630506770992
Pobierz

function czyWybranoPsa() {
var isPies = false;
var bil_dod_psy_arr = [17, 18, 19]; // psa, psa-asystenta, psa-przewodnika
$(".bilet_dodatkowy").each(function(idx, elem) {
if (bil_dod_psy_arr.indexOf(parseInt($(elem).val())) > -1) {
isPies = true;
}
});
return isPies;
}
https://bilet.intercity.pl/eic_js/zakup_biletu_plugin.js?ver=880871484
https://bilet.intercity.pl/eic_js/okz_module.js?ver=880871484
#pkp #intercity #heheszki #programowanie #javascript
@pwn3r: czy ja wiem czy to kwiatek... i tak każdy wie o co chodzi. Czy jest pieseł
Komentarz usunięty przez autora
@sakfa: co za bullshit. Spółka zamawia produkt. Jak zamawiasz kebaba to się wpieprzasz turasowi w robotę czy ma położyć mięso w poprzek czy wzdłuż bułki? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Okcydent:
Dodam tylko, że jeśliby zmienić język z angielskiego na łacinę to poza pętlami i ifem różnica nie byłaby zbyt zauważalna. Ang: return, łac: returnare; ang. namespace, łacina: coś z połączenia: nomen i spatum; use -> usus; const -> const(ant);
Nim na stałe zapanowały interfejsy graficzne, kod programu był zapisany na kartach dziurkowanych (perforowanych). Dziwnym trafem w takim kodzie nie ma słów.
źródło: comment_HInpHYs3jPGwOQtbonP1Omy1BxpFffQE.jpg
Pobierzjakbym zamawiał kebaba to miałbym to w dupie.
Ale oprogramowanie do sprzedaży biletów w przedsiębiorstwie operującym milionami złotych to nie kebab, tu oczekiwałbym wyższych standardów i kazałbym przygotować dokumentację i soft zgodnie z moimi wewnętrznymi standardami, a jednym z nich byłoby przygotowanie softu po angielsku. Kto wie, może kiedyś będę chciał go licencjonować jakiejś firmie na Ukrainie i polskojęzyczny
Komentarz usunięty przez moderatora
wołam inżyniera z PKP, niech się tłumaczy z tych bękartów xD
var ectCobaka
XDDD
przecież ja nie mówię, że ma nie być jakości, wręcz przeciwnie - klientowi zależy na jak najwyższej jakości, a profesjonalny programista tę jakość dostarcza. Jeśli chcesz soft według własnych wewnętrznych standardów to zatrudniasz po prostu klepaczy kodu, zamiast zlecać produkt zewnętrznym firmom, które mają własne wewnętrznie wypracowane metody,
Pierwsza taka bardziej kosmetyczna: mieszanie camelCase i snake_case, powinno się raczej trzymać jednego schematu.
Druga, dość istotna sprawa. Ta tablica nie wyglada na przypadkową. Prawdopodobnie te wartości są tez używane w innych miejscach. Powinno to być brane z jednego wspólnego configa żeby mieć pewność ze zachowa się spójność. Inaczej może to powodować dość trudne
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_TwZNAXWvQBrHSdeZMazQBj5lzhKYTstG.jpg
Pobierz