Wpis z mikrobloga

@FLAC dlatego, że trzeba dużo czekać, ostatnio #!$%@? mi VAT w urzędzie celnym, telefon jest do celów firmowych, więc również nie można odliczyć podatków.
@Pliseq: z fakturą to nie wiem jak jest z gearbest. Jeśli faktycznie jej potrzebujesz to najpewniej będzie w polskim sklepie typu eurortv, proline, xkom itp bo janusze z allegro mogą sprzedawać różne "modowane" wersje telefonów

ostatnio tak było z redmi 5, które były modelami chińskimi z wgranymi romami global, i się brickowały po jakiejś aktualizacji.
@FLAC a miałem redmi 5 plus, kupiłem go w allieexpres i Goldway mnie w #!$%@? zrobił, bo mi sprzedał fona z zainstalowanym syfmiui. Najgorzej, że nie mogę z nim nic zrobić, tzn wgrać czystego globala.
Więc generalnie, oddałem komuś tego fona i przymierzam się do kupna czegoś innego
@Pliseq: Mi5 nie warto, chyba że lubisz co chwile ładować i nie przeszkadza ci rychłe zakończenie wsparcia producenta dla aktualizacji systemu

w przedziale 1000-1200 ( z perspektywy cen polskich) jest próżnia i xiaomi nie ma tu nic ciekawego. MI A1 to nie jest lepszy telefon od mi5
@Pliseq: nie kupuj mi5, juz rok temu mowilo sie zeby uwazac na chinskie egzemplarze, bo nie byl produkowany jakos od pazdziernika-listopada ale 2016 roku. Trafisz na refurba, albo na egzemplarz ktoremu bateria przez lezakowanie podupadla i bedizesz w...

Zobacz sobie czy w PL w jakims promo nie trafisz na mi6, odliczajac vat tez moze ladna cene ugrasz https://www.ceneo.pl/51832802
@marecki22 no właśnie jest próżnia, więc pozostaje czekać na redmi note 5 pro, albo kupić coś innego, tylko musi mieć szybkie ładowanie, a tak się składa że #!$%@? w wersjach lite nie posiadają tego niestety.
Nubie sa tylko stare w Polsce, reszta chyba przysnela, albo nie mogą już konkurować z xiaomi xd.
@marecki22: o ile w ogóle redmi note 5 pro będzie dostępny w wersji euro/global. Bo teraz wprowadzili takie ograniczenie, że na modelach na rynek chiński nie da się wgrać oprogramowania globalnego. Tzn da się, ale trzeba rozbierać telefon i zwierać testpointy xD

czyli żeby mieć "normalne miui" musiałbyś wgrać miui polska bo ono bazuje na china dev z tego co wiem.