Wpis z mikrobloga

#pko #ipko #banki #debet #pkobp

Część, od jakiegoś czasu bank zrobił mi debet na koncie 500zl, którego i tak nigdy nie używałem. Środki dostępne zawsze miałem zwiększone o 500zl. Wczoraj wpłaciłem pensje przez wpłatomat i nagle debet zniknął xd środki dostępne są takie same jak saldo. Pytam z ciekawości, o co tu chodzi? Miał ktoś podobną sytuację?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kacperinjo wysokość debetu zależy od średnich, miesięcznych, systematycznych wpływów z ostatnich 3 miesięcy poprzedzających miesiąc wyliczenia tego salda. Prawdopodobnie przez ostatnie 3 miesiące system nie odnotował takich wpływów, gdyż wpłaty we wpłatomacie się do tego nie zaliczają. W celu sprawdzania szczegółowych informacji zapraszamy do kontaktu z naszą infolinią pod numerami telefonów: 800 302 302 (brak opłat dla numerów krajowych na terenie Polski) oraz 81 535 60 60 (opłata zgodna z taryfą
  • Odpowiedz
  • 0
@EkspertPKO dziękuję za odpowiedź. Szczerze mówiąc rozczarowałem się, ponieważ pracuje w tych samych godzinach, co wasze placówki w mojej okolicy, a pensje otrzymuje do ręki. Jedyna opcja do wpłat gotówki to wpłatomaty...
  • Odpowiedz