Ćpuński pro tip: Nigdy nie używajcie dowodu osobistego ani prawa jazdy do rozdrabniania tematu i dzielenia kresek. Zmniejszycie ryzyko przypału w razie kontroli. Sprytni policjanci wiedzą, że wystarczy przeciągnąć krawędzią plastiku po spodniach, żeby poznać czy było ćpane - zostanie biały ślad po resztkach tematu. └[⚆ᴥ⚆]┘ Nie wiem czy jest potrzebny kolejny tag ale nie chcę zaśmiecać #narkotykizawszespoko więc dodaję #cpunskiprotip Jeśli pomysł jest c-----y to mnie o---------e w komentarzach. ¯\_(ツ)_/¯
@metylomorfina: Nie ma za co. W życiu trzeba uczyć się na błędach - najlepiej nie swoich. Ja w swoim życiu popełniłem ich sporo. Ćpanie to głupie i niebezpieczne hobby, nie wybacza błędów. Mam nadzieję, że dzieląc się moimi doświadczeniami pomogę choćby jednej osobie ich uniknąć.
@metylomorfina: Może inaczej - da się pogodzić normalne życie z okazyjnym sięganiem po d---i, może to być fajny dodatek a nie wypełnianie pustki w życiu, ale nie jest to łatwe. Ćpanie tak czy inaczej nie jest zbyt zdrowe no i zawsze jest potencjał uzależniający, mniejszy lub większy ale jest. Jak ktoś chce się naćpac to i tak to zrobi, nie powstrzymasz. Więc jak już ma robić coś głupiego to niech
@ciezka_rozkmina: mógłbyś dodać że nawet nie potrzeba białych śladów na dowodzie/prawo jazdy. widać po takim dokumencie że był używany do kruszenia po setkach rys i szramach. Ogarnięty policjant sprawdzając dowód już będzie widziała czy ktoś go używał do kresek. Kolejna sprawa po jakimś czasie taki dokument zaczyna łapać zapach substancji do której był używany np. Feta, pochodne m-------u.
@bigb00m: Ja mam jeden taki plastik specjalnego przeznaczenia to faktycznie już masakrycznie pozdzierane ma wszystkie brzegi xD Ale to dopiero po jakimś czasie widać i nie jest tak oczywiste. Niektórzy po prostu nie dbają o karty czy dowody więc to jeszcze nie znaczy, że było ćpane.
@ciezka_rozkmina: jak sobie przypomnę wygląd dowodów niektórych z moich znajomych to 3/4 powierzchni było zdarte. Najlepiej tak jak ty mieć jedną czy dwie karty przeznaczone tylko do tego.
@ciezka_rozkmina: jakakolwiek karta się nadaje. Najlepiej jak nie jest na nazwisko właściciela.
Da się brać i nie wpaść. Ale trzeba się pilnować.
Protip #2 - do niuchania nie używamy banknotów. Są brudne, niehigieczniczne i w sklepie zwijają się w trąbkę. Polecam grube słomki ucięte na wymiar. Protip #3 - nie niuchamy z kolegami z jedne słomki. Śluzówki są podrażnione, występuje krew. W ten sposób można zarazić się hiv/aids
@Wulfer_Bael: Wiem, wiem. Zawsze ostrożny i czujny. ( ͡°͜ʖ͡°) A ze zwijkami to jak najbardziej się zgadzam. Też parę godzin temu dodałem wpis na ten temat, moim zdaniem to ważna kwestia. Takich drobnych patentów jest mnóstwo, może z czasem będę wrzucał kolejne wpisy. Tylko też nie chce z tego robić "poradnika małego ćpuna". Pewnie rozumiesz dlaczego. Powodzenia i wytrwałości w powrocie do trzeźwego życia.
@Wulfer_Bael: Nie chcę ułatwiać. Z resztą sam wiesz jak to jest. Jak ktoś chce to p----------i, nie posłucha ludzi, którzy mu dobrze radzą. Ja sam sporo błędów popełniłem, wiele udało mi się naprawić, kilku nie naprawię nigdy. Sporo mnie to nauczyło ale kosztowało jeszcze więcej. Nie wiem, chyba mi szkoda ludzi, którzy myślą że akurat im się uda nie w----ć w uzależnienie i nie rozumieją jak szybko mogą stracić kontrolę.
@ciezka_rozkmina dodawaj do swoich wpisów jeszcze tag jak np #harmreduction, żeby wątek 'dawania protipów które mogą zaszkodzić' się nie pojawiał w przyszłości xD
Nigdy nie używajcie dowodu osobistego ani prawa jazdy do rozdrabniania tematu i dzielenia kresek. Zmniejszycie ryzyko przypału w razie kontroli. Sprytni policjanci wiedzą, że wystarczy przeciągnąć krawędzią plastiku po spodniach, żeby poznać czy było ćpane - zostanie biały ślad po resztkach tematu. └[⚆ᴥ⚆]┘
Nie wiem czy jest potrzebny kolejny tag ale nie chcę zaśmiecać #narkotykizawszespoko więc dodaję #cpunskiprotip Jeśli pomysł jest c-----y to mnie o---------e w komentarzach. ¯\_(ツ)_/¯
Jak ktoś chce się naćpac to i tak to zrobi, nie powstrzymasz. Więc jak już ma robić coś głupiego to niech
Da się brać i nie wpaść. Ale trzeba się pilnować.
Protip #2 - do niuchania nie używamy banknotów. Są brudne, niehigieczniczne i w sklepie zwijają się w trąbkę. Polecam grube słomki ucięte na wymiar.
Protip #3 - nie niuchamy z kolegami z jedne słomki. Śluzówki są podrażnione, występuje krew. W ten sposób można zarazić się hiv/aids
A ze zwijkami to jak najbardziej się zgadzam. Też parę godzin temu dodałem wpis na ten temat, moim zdaniem to ważna kwestia.
Takich drobnych patentów jest mnóstwo, może z czasem będę wrzucał kolejne wpisy. Tylko też nie chce z tego robić "poradnika małego ćpuna". Pewnie rozumiesz dlaczego.
Powodzenia i wytrwałości w powrocie do trzeźwego życia.
Nie mówię, że czasem nie przegonie szczura po kanałach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale znudził mnie kilkuletni ciąg.
Ja myślę, że nie ma co robić takich wrzutek... Po co ludziom ułatwiać coś co im może s--------ć życie?
Z tego się nie wychodzi.
Nie wiem, chyba mi szkoda ludzi, którzy myślą że akurat im się uda nie w----ć w uzależnienie i nie rozumieją jak szybko mogą stracić kontrolę.
Komentarz usunięty przez autora