Wpis z mikrobloga

1.9tdi ledwo odpala, ledwo kręci i po odpaleniu na niebiesko dymi, trzęsie cała buda przez chwile przy tych temperaturach. Świece wymienione miesiąc temu, rozrusznik 2 tygodnie temu, akus rok temu. Złomować czy coś konkretnego robic?
Po kilku sekundach kręcenia rozruchu przekręcenie drugi raz kluczyka odpala go od strzału ale trzęsie wszystko, obroty wyższe.
Dodam ze podczas pierwszego kręcenia czuć ze łapie ale tak jakby nie na wszystkie gary... jakies pomysły?
#mechanikasamochodowa #mechanika #samochody #golf4
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Heszajstos: ogólnie nie wiem czy przeczekać to czy to coś poważniejszego... jeśli poważniejsze to moge załatwić sobie nowe auto leasingowe z firmy za 600zl/msc i nie wiem czy załatwiać czy przeczekać az będzie cieplej :(
  • Odpowiedz
@Ponczo88: Jak piszą wyżej sprawdź kąt wtrysku. Zwykle TDI powinno palić na mrozie od strzała. A starsze modele miały często problem z luzującym się kółkiem paska na wale co prowadzi do zniszczenia silnika jeśli w porę się nie zareaguje.
Możesz powąchać ten niebieski dym czy śmierdzi niespaloną "ropą".
  • Odpowiedz
kilku sekundach kręcenia rozruchu przekręcenie drugi raz

@Ponczo88: Do sprawdzenia dawka paliwa na pompie oraz kat wtrysku. Jak masz kabelek to latwo bedzie zweryfikowac vag com 'em . U mnie po poprawieniu tych wartosci zaczal palic od strzala.
  • Odpowiedz