Wpis z mikrobloga

Hej. Chcę umieszczać na youtubie krótkie filmy/prezentacje dotyczące budowy własnego domu.

Szukanie działki. Jaki projekt wybrać: gotowy czy indywidualny)?
Rekuperacja. Fotowoltaika. I wiele, wiele więcej.

Co o tym myślicie?

https://www.youtube.com/watch?v=oaApcoyOwY4

Kilka rzeczy:

- Filmy mają trwać 3-4 minuty i zawierać jak najwięcej konkretów.
- Filmy są robione właściwie zerowym kosztem (nawet muzykę sam komponuję ;) ), ale chcę, żeby to wyglądało tak profesjonalnie, jak to tylko możliwe.
- Muzyka w intro to taki wstępny pomysł - po prostu mam dosyć wszędobylskich gitar, ukulele i skocznych rytmów :)

Dajcie znać czy jest na razie ok :) (Ha, już widzę, że się parę literówek wkradło do prezentacji..)

#budujzchaferem
#budujzwykopem
  • 12
  • Odpowiedz
@chafer: jest ok, może nie jestem fanem powerpointa, ale rozumiem że na bardziej skomplikowane filmy możesz nie mieć budżetu ;)
Domyślam się że to może być już zbyt szczegółowe, ale może ewentualnie brakuje jakichś konkretnych przykładów typu np. na dom parterowy do 120m2 sprawdzi się taka działka lub większa, na dom piętrowy działka może być mniejsza itp. Albo na przykład czy jest jakiś sposób by oszacować czy dana działka jest tania
  • Odpowiedz
@chafer: Od 2:44 zaczynają się migawki i skakanie obrazu. Możesz dodać wskazówkę do gruntów, jak długo stoi woda to grunt jest słabo przepuszczalny (może być to tylko wierzchnia warstwa lub inna przyczyna, ale jest to warte odnotowania).
  • Odpowiedz
@Erk700: @sensi: To wszystko na pewno byłoby przydatne. Niestety takich rzeczy, które warto dodać jest całe mnóstwo. Na szkoleniu o tym, w jaki sposób wybrać działkę budowlaną mówiłem przez godzinę i 20 minut :)
  • Odpowiedz