W #warszawa jest obecnie mniej więcej minus 10 stopni. Podczas 10 minut poza biurem minąłem zarówno faceta z podwiniętymi nogawkami dumnie prezentującego kostki jak i człowieka z dziurami w dżinsach.
Jeżeli, drogie mireczki, macie podobną stylówkę w zimie to bądźcie proszę tak mili i pomóżcie mi zrozumieć, odpowiadając na jedno, krótkie pytanie:
@Szarozielony: może są zimnolubni. Czasem jak są mrozy, to potrafię iść w tshircie i krotkich spodenkach do smietnika oddalonego o 100 metrow od klatki.
@Szarozielony: może im jest ciepło? Miałam typa w pracy, który w zimę zakładał polar, szalik i czapkę i było mu gorąco. Do później jesieni chodził w krótkim rękawków.
@Szarozielony może nie przeszkadza im ten mróz. Raz zdarzylo mi sie, że nogawka się podwineła i nie było zimno do pewnego czasu xD sam latam w stopkach i maxach (zimowe dodatkowo ocieplane) a nie jest mi zimno :v
@Szarozielony: Niektóre samce, zwłaszcza z podgatunku Homo Stritłirus mimo niesprzyjających warunków pogodowych obnażają swoje ciało aby przypodobać się samicom. Naukowcy mają podzielone zdania o przyczynach takich zachowań godowych. Wedle części z nich mutacja ta dotknęła osobniki o obniżonym ilorazie inteligencji w czasie gniazdowania w gimnazjach Czytała Krystyna Czubówna.
@Szarozielony: Wystarczy poruszać się samochodem na trasie garaż pod blokiem-garaż pod biurowcem-garaż pod galerią handlową, a pieszo tylko wyskoczyć na papierosa albo kebab po drugiej stronie ulicy.
@Szarozielony: tez tego nie czaje, w samochodzie dzisiaj trzęsłem chvjem, patrzę na chodnik a koles popylal w dresach i bluzie (bez kurtki) niby nic mi do tego ale nie wiem jak można nie odczuwać mrozu, tak jakbyś w kurtce w upale #!$%@? "bo mi nie jest gorąco"
@Szarozielony: ja mam tak, że w łydki i kostki mi w ogóle nie jest zimno, ale w stopy już strasznie i mógłbym chodzić w krótkich spodenkach nawet, ale z 5 parami skarpet xD
@Szarozielony: bo mogą? Bo to nie jakieś zadupie cywilizacji, gdzie trzeba chodzić schludnie i rozsądnie i jak mają ichotę przemrozić cobie kostki i kolana, to ich sprawa. Bo jest im ciepło. Bo na kiego wała się interesujesz, jeszcze lisiej mordy dostaniesz.
Jeżeli, drogie mireczki, macie podobną stylówkę w zimie to bądźcie proszę tak mili i pomóżcie mi zrozumieć, odpowiadając na jedno, krótkie pytanie:
Dlaczego?
@Szarozielony: Ponieważ nie jest im zimno? Tak tylko zgaduję.
Kurde, podczas zeszłej zimy minąłem kogoś w krótkim rękawie na minus kilkunastu stopniach, nie pamiętam szczegółów, ale zapamiętałem że nic nie wskazywało na żula czy studenciaka wracającego z chlania :D Może niektórzy lubią jak jest zimno.
to teraz jeszcze osobniki twierdzące 'może nie jest im zimno?' (oczywiście są i tacy) powiedzą dlaczego rzadko kiedy kilka lat temu takich delikwentów było widać, a teraz co drugi tak jest ubrany? przecież wtedy też mogli tak się nosić.. chyba jednak 'moda' niektórym wyprała mózgi..
@Szarozielony: #!$%@? to jest twoje pytanie. Czego się spodziewasz? Socjo-ekonomicznej analizy fenomenu noszenia dziurawch spodni w zimie na tle internetowej rewolucji pierwszych dwudziestu lat XXI wieku wv konteiście zmian klmatcznych i dewaluacji warości plusa na nocnej zmianie? No noszą bo mogą, bo taka moda, bo laski za tym szaleją, bo mają dwadzieścia lat, bo nie ma w tym głębszej filozofii, której niewiadomo pi co szukasz.
Podczas 10 minut poza biurem minąłem zarówno faceta z podwiniętymi nogawkami dumnie prezentującego kostki jak i człowieka z dziurami w dżinsach.
Dlaczego?
#modameska #logikaniebieskichpaskow
Czytała Krystyna Czubówna.
@Szarozielony: Ponieważ nie jest im zimno? Tak tylko zgaduję.
Kurde, podczas zeszłej zimy minąłem kogoś w krótkim rękawie na minus kilkunastu stopniach, nie pamiętam szczegółów, ale zapamiętałem że nic nie wskazywało na żula czy studenciaka wracającego z chlania :D Może niektórzy lubią jak jest zimno.
Ja się szczelnie
No noszą bo mogą, bo taka moda, bo laski za tym szaleją, bo mają dwadzieścia lat, bo nie ma w tym głębszej filozofii, której niewiadomo pi co szukasz.