Wpis z mikrobloga

@Zdejm_Kapelusz: piękne. To aż dziwne, że natura, znana ze swego "chaosu" jest w stanie stworzyć coś tak idealnego, fraktalowego. W przypadku niektórych to dzieła sztuki. Nie mówię nawet o tych tutaj (bo 2 z nich zalatują mi ciut fejkiem), ale ogólnie. Płatki śniegu to chyba najdoskonalsza rzecz w naturze.

Jedyne co to z tagiem:

#z-------------j

się nie zgadzam. #bojowkalato
  • Odpowiedz
Ile razy mam powtarzać, że to nie śnieg ale pakiety danych od obcej cywilizacji proszącej o wysłanie pomocy, i przez pomoc rozumieją coś trochę innego niż kabriolet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jest to p-------m, iż wszystko tak k---a jest idealnie symetryczne. Mógłbym rzec, że daje to do myślenia, lecz jestem zbyt tępym chujem na takie przemyślenia.
  • Odpowiedz
@Atexor: z jakiego znowu chaosu, złote ratio sprawdza się w tylu wypadkach że ciężko mówić o jakimś chaosie, natura raczej w drodze eksperymentów czasem robi jakiś błąd, który może być rzeczywiście błędem, albo okazać się cechą ułatwiającą przetrwanie.
  • Odpowiedz
bo mam wrazenie ze celowo odwraca sie naszą uwage od tego typu kwestii juz od samego początku

@sfro: Żebyśmy się nie pokapowali że ziemia jest płaska?

Nikt nie odwraca uwagi od tych kwestii. Po prostu na co dzień kowalscy mają je w dupie. Do czasu aż jakiś asperger się nimi nie zainteresuje.
  • Odpowiedz
Tą kwestię badał Dr. Masaru Emoto i udowodnił że wpływ na tworzące się kryształki lodu zamarzającej wody mają słowa a nawet myśli. Woda działa w podobny sposób do twardego dysku komputera, zapisuje informacje. To tłumaczy wiele innych kwestii związanych znowu z religią których nauka wcześniej nie rozumiała, jak np. autosugestia Inna jest struktura wody gdy mówi się do niej dobre słowa a inna jak się do niej mówi złe słowa a widać
  • Odpowiedz