Wpis z mikrobloga

Hej kochani, pytanie dla ludzi trenujących. Czytałem różne opinie, ale może warto spytać się kogoś, kto faktycznie sprawdzał na sobie, co sądzicie o planie Smolova albo wersji jr na przysiad? Sprawa wygląda u mnie tak, że zaliczyłem 125 na ławeczce przy wadze 76, a przysiad tyle samo. Jestem jeszcze w trakcie redukcji, więc staram się, żeby nie spaść za bardzo siłowo, ale chcę potem ostro ruszyć i poprawić ten siad maksymalnie w ciągu 3 mies, bo powinienem mieć wynik ok 160. W związku z tym pytanie, warto zastosować ten plan? #mikrokoksy #silownia #trojboj
  • 4
@beefislife: Miałem na myśli po redukcji xd No właśnie, bo z jeden strony trochę czytałem, że to plan raczej dla przypadków, gdzie już zwykłe metody progresji nie dają rady i mam wątpliwości czy faktycznie na moim poziomie będę miał efekty jakie chcę po tym planie, ponadto, jak zastosuję taki duży kaliber, to co potem, aby utrzymać te siłę, na takich wysokich obrotach nie da się dłużej ciągnąć. A miałeś może styczność
Idź do kogoś ogarniętego kto Cię nauczy techniki. Robienie treningu o dużej objętości w sytuacji w której nie umiesz siadać (a nie umiesz skoro siadasz tyle co wyciskasz i to jeszcze 125) tylko pogłębi Twój problem albo zrobi Ci krzywdę. Nie piszę tego złośliwie