Wpis z mikrobloga

#pracait #programowanie

Też tak macie, że każdy rekruter odzywa się tylko jeden raz? No miałem z jedną, może dwie sytuacje że ten sam rekruter się odezwał więcej niż raz, ale generalnie z tego co zauważyłem, to oni chyba dodają kogoś do znajomych na linkedinie aby potem szukać ludzi wszędzie, tylko nie w gronie znajomych xD
  • 9
@vrdst: Ja odmawiam w 95% przypadków, bo nie zawsze oferty mi pasują (usilnie mnie wszyscy chcą wcisnąć do C++, a ja już nie za bardzo chcę). A potem już nawet nie próbują dalej xD
@Khaine: o nawet nie wiedziałam że cepy takie toksyczne. C# dobra sprawa, w razie czego na Javę można się przerzucić, tu miła atmosfera w młodym zespole u liderów branży:D
o nawet nie wiedziałam że cepy takie toksyczne.

@vrdst: Pewnie nie wszyscy, ale ci których spotkałem to byli goście z gatunku "oszczędzaj RAM gdziekolwiek jesteś". #!$%@? że kod nieczytelny, #!$%@? że dało się napisać to 2x prościej ale wykonałoby się 5% wolniej (albo i nie wolniej, kompilator też optymalizuje) - ma być #!$%@? widać kunszt. A Java i C# to pomioty szatana, język nie-kompilowany = ciota, #!$%@? i #!$%@? xD Kolega