Wpis z mikrobloga

Mireczki! Hekko czy linuxpl.com? Muszę w końcu przenieść sklepy głównie na prestashop z pewnego nielubianego na wykopie hostingu. Potrzebuję dysk do ok. 100GB, transfer przynajmniej 150-200 GB/m-c, ale dobrze by było mieć zapas. W obu firmach są opcje hostingu na tych parametrach z czego hekko jest o ok. 100zł rocznie droższy, ale jak wygląda sprawa z wydajnością i jakością obsługi?
#hosting #prestashop
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Obie firmy mają bardzo dobry support. Puść maila z takim samym pytaniem i zobacz po jakim czasie przyjdzie odpowiedź i jakiej będzie jakości. Jeśli na pewno mowa o hostingu, a nie VPSie, to obserwuj twittera hekko - co trochę wrzucają rabaty na 80, 90 proc. A normalnie od dawna wisi na ich blogu kod na 50 proc. rabatu.
  • Odpowiedz
@lukasz-miarczynski: Dzisiaj puściłem pytanie o ofertę to z Heko odpowiedź dostałem po ok. 1 godzinie i 40 minutach, natomiast z linuxpl.com po 5 minutach. Obie firmy odpowiedziały na moje pytanie więc jakość OK ;) Sprawdzę jeszcze z jakimś pytaniem technicznym bo pytanie o ofertę może być niemiarodajne.
  • Odpowiedz
@trustME: @przebrzydlak: Webh ostatnio mnie załatwiło z kopiami bazy danych (jak się okazało, w ogóle nie były wykonywane dla dwóch z czterech baz). Któregoś dnia klient do mnie dzwoni, że jest problem. Patrzę - baza wyczyszczona. Chcę przywrócić, ale brak kopii! Gdyby nie mój backup, straciłbym całą bazę. Do tej pory ich polecałem, teraz już nie. Co ciekawe, nawet po zgłoszeniu tego - kopie nadal się nie wykonują.
  • Odpowiedz
@przebrzydlak, zapraszamy do zapoznania się także z naszą ofertą. Pakiety hostingowe: 60 GB pojemności i 600 GB transferu lub 100 GB pojemności i 1000 GB/m-c transferu. Plus oczywiście dodatkowo extra bonusy. Istnieje także opcja pakietu dedykowanego do negocjacji, jeśli nasze standardowe parametry nie są dla Ciebie wystarczające.

Do wykorzystania także kod rabatowy FH50, uprawniający do odebrania -50% na hosting.

Z pozdrowieniami,
zespół Futurehost
  • Odpowiedz