@kobiaszu: fajna opcja, ale są tunele bardziej wytrzymałe, spełniające wymagania jeśli faktycznie chcesz być zadowolony, a do tego trójwarstwowa folia ogrodnicza „AGROERG UV” ..
@kobiaszu: Pomijając fakt, że na zdjeciu to raczej nie jest ten wymiar tunelu, to sprawdzi się - wiatr też go nie porwie, mój przetrwał już największe orkany i ma się dobrze. Na pewno zamki i elementy plastikowe się zniszczą po roku, ale da się przeżyć. Bierz śmiało, za rok będziesz chciał pewnie szklarnię ale to już większe wydatki.. ( ͡°͜ʖ͡°)
@kobiaszu: Jeśli nie zamierzasz składać folii na zimę to może nie wytrzymać dwóch sezonów. Miałem podobny, po zimie została właściwie sama siateczka bo folia jest cienka i kiepsko znosi wpływ Słońca i mrozu (dodatkowym minusem są nieszczelne rzepy w okienkach i możliwość przemarzania na rogach, chyba, że owiniesz włókniną).
@Alkoblito: Nie no nie mam zamiaru zostawiać go na dworze zimą, ma wytrzymać 2 sezony, a jak się spodoba to pewnie zainwestuję w poliwęglan.
@tymbool: No juz mi żona marudzi, że te "drzwi" to żart więc pewnie dorobię normalne, z drewnianą ramą. Rzepy to też nie problem. Jak już pisałem, to mój pierwszy tunel więc nie ma co za dużo wydawać na coś co się może nie spodobać :D
@kobiaszu: Dorabianie czegoś do tego tunelu to głupi pomysł, dwa sezony Ci obskoczy jak będziesz ściągał na zimę, wytrzyma nawet dłużej ale wspomniane elementy będą się psuć. Na pierwszy tunel będzie ok, ten od @mermaid też niczego sobie ( ͡°͜ʖ͡°)
@kobiaszu: no nie jestem pewna, ale u nas przykładowo są rozłożone, stoją w nich rośliny na sprzedaż, krzewy, drzewka i inne badyle. uwierz mi, jak Twoja żona poprosi, to poglądowo Wam pokażą "jak to się je", kobiecie się nie odmawia ;)
@kobiaszu: ja kupiłam tunel już jakieś 6 lat temu z tej firmy i jest MEGA zadowolona: http://www.butimex.com.pl/ Postawiłam na PCV co było dobrą decyzją.
Co jest ważne - drzwi z dwóch stron. Jak przyjdzie upał bardzo mocny to żadne lufciki albo jedna para drzwi nie pomoże, ugotujesz sobie wszystko w takim maluchu. Do tego mega polecam zainwestować w taki, który pozwoli Ci swobodnie pracować w środku wyprostowanym. Docenisz moje słowa.
60zl za brak reklam na Instagramie - kogoś #!$%@? xD Ja rozumiem te wszystkie opłaty za serwisy streamingowe itd, ale #!$%@? 60zl za jakiegos Instagrama, żeby sobie bez reklam posty i story oglądać? #instagram #facebook
http://allegro.pl/tunel-foliowy-4x2-5m-10m2-ogrodowy-szklarnia-okna-i7118199759.html
#ogrodnictwo #ogrod
@tymbool: No juz mi żona marudzi, że te "drzwi" to żart więc pewnie dorobię normalne, z drewnianą ramą. Rzepy to też nie problem. Jak już pisałem, to mój pierwszy tunel więc nie ma co za dużo wydawać na coś co się może nie spodobać :D
Co jest ważne - drzwi z dwóch stron. Jak przyjdzie upał bardzo mocny to żadne lufciki albo jedna para drzwi nie pomoże, ugotujesz sobie wszystko w takim maluchu.
Do tego mega polecam zainwestować w taki, który pozwoli Ci swobodnie pracować w środku wyprostowanym. Docenisz moje słowa.