Wpis z mikrobloga

@kobiaszu: Pomijając fakt, że na zdjeciu to raczej nie jest ten wymiar tunelu, to sprawdzi się - wiatr też go nie porwie, mój przetrwał już największe orkany i ma się dobrze. Na pewno zamki i elementy plastikowe się zniszczą po roku, ale da się przeżyć. Bierz śmiało, za rok będziesz chciał pewnie szklarnię ale to już większe wydatki.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kobiaszu: Jeśli nie zamierzasz składać folii na zimę to może nie wytrzymać dwóch sezonów. Miałem podobny, po zimie została właściwie sama siateczka bo folia jest cienka i kiepsko znosi wpływ Słońca i mrozu (dodatkowym minusem są nieszczelne rzepy w okienkach i możliwość przemarzania na rogach, chyba, że owiniesz włókniną).
@Alkoblito: Nie no nie mam zamiaru zostawiać go na dworze zimą, ma wytrzymać 2 sezony, a jak się spodoba to pewnie zainwestuję w poliwęglan.

@tymbool: No juz mi żona marudzi, że te "drzwi" to żart więc pewnie dorobię normalne, z drewnianą ramą. Rzepy to też nie problem. Jak już pisałem, to mój pierwszy tunel więc nie ma co za dużo wydawać na coś co się może nie spodobać :D
@kobiaszu: no nie jestem pewna, ale u nas przykładowo są rozłożone, stoją w nich rośliny na sprzedaż, krzewy, drzewka i inne badyle. uwierz mi, jak Twoja żona poprosi, to poglądowo Wam pokażą "jak to się je", kobiecie się nie odmawia ;)
@kobiaszu: ja kupiłam tunel już jakieś 6 lat temu z tej firmy i jest MEGA zadowolona: http://www.butimex.com.pl/ Postawiłam na PCV co było dobrą decyzją.

Co jest ważne - drzwi z dwóch stron. Jak przyjdzie upał bardzo mocny to żadne lufciki albo jedna para drzwi nie pomoże, ugotujesz sobie wszystko w takim maluchu.
Do tego mega polecam zainwestować w taki, który pozwoli Ci swobodnie pracować w środku wyprostowanym. Docenisz moje słowa.