Wpis z mikrobloga

Wielka Narodowa Wojna z Izraelem, czyli dlaczego Piłsudski miał rację mówiąc o "ludziach #!$%@?".

Spójrzmy na to bez emocji - wszystko wywołała ustawa, która jest po prostu bezużyteczna. Działa tylko w Polsce, jeżeli jakiś zagraniczny dziennikarz użyje stwierdzenia "polskie obozy" to możemy temu dziennikarzowi tą ustawą co najwyżej pomachać. Potrzebna to nam jest jak druga dziura w dupie i spokojnie moglibyśmy się bez niej obyć - a nie ma ustawy = nie ma kryzysu.

Ba! Wiecie, że z "polskimi obozami" w zagranicznej prasie można walczyć BEZ tej ustawy? Pamiętacie tę słynną akcję z billboardem wędrującym po Europie? Da się? No #!$%@? - da się! Bez krzyków, bez machania szabelką! O ja #!$%@?ę, uwierzycie?!

Ale dobra, załóżmy już że bardzo-bardzo-bardzo chcemy jej wprowadzenia. Dla każdego średnio-ogarniętego obywatela z choć połową mózgu i jako-taką znajomością podstaw geopolityki było chyba jasne, że ustawa poruszająca temat Holocaustu = Izrael będzie wściekły, bo Izrael zawsze jest wściekły gdy ktokolwiek niebędący Izraelem porusza temat Holocaustu, nawet jeśli robi to w sposób ultra-delikatny. Afera była do przewidzenia. Co, w związku z tym, zrobił rząd? Czy podjął jakieś przygotowania? Nie wiem, czy zaprosili stronę izraelską do pomocy przy pisaniu ustawy, żeby chociaż sprawiać wrażenie że chcemy współpracować, dla dobra "prawdy i uczciwości historycznej"? A skąd.

Co rząd robi teraz? Gówno. Morawiecki pokrzyczał że "Auschwitz to nie jest polskie słowo" i gra gitara, podobno. Kolejne moralne zwycięstwo odnieśliśmy.

#!$%@? - to ma być reakcja na kryzys dyplomatyczny? Przecież mamy tę całą Fundację Narodową (czy jak ten szwindel się tam nazywał) - dlaczego nie zalali jeszcze "zachodniego" internetu i mediów pozytywną, pro-polską propagandą? Że pomagaliśmy Żydom, że Polaków też zginęła cała masa, że przecież ci Żydzi to w większości, #!$%@?, byli właśnie Polacy?

Spójrzmy choćby na durny wykop - od paru dni mamy tu festiwal #!$%@?, gdzie wygrywa ten co głośniej krzyknie "Żydzi to #!$%@? i pedały". No ja #!$%@?ę #!$%@? mać - na miejscu izraelskich propagandzistów wszedłbym po prostu na wykop, zrobił skrina głównej i komentarzy, przetłumaczył i włala, temat "Polaków-antysemitów" można grzać przez najbliższe pół roku, bazując tylko na tym materiale. Brawo, wykopki - jak zwykle nie zawiedliście pokładanych w was oczekiwań.

Ja już nie mam żadnych wątpliwości - my ten "pojedynek" z Izraelem przegramy, jeszcze zobaczymy Morawieckiego kajającego się przed tymi paskudnymi Żydami. Dlaczego? Bo, najwidoczniej, jesteśmy narodem idiotów, którzy na wszystko muszą reagować darciem ryja i machaniem szabelkami, nie chłodną głową i spokojną kalkulacją.

#neuropa #polityka #neuropa
  • 23
Do momentu kiedy ktoś nie wpadnie na pomysł by na jej podstawie wystawić Europejski Nakaz Aresztowania, bo wciągnęli pod swoją jurysdykcję cały świat. xD

@GhoulPolonofag:

lecz ostatecznie o wydaniu osoby decyduje organ sądowy państwa, na którego terytorium osoba przebywa

Już widzę te zgody na ekstradycję własnych obywateli bo, podobno, złamali jakieś ultra-mega-kontrowersyjne prawo w kraiku, którego zjednoczona Europa powoli zaczyna mieć dosyć bo non-toper jakieś dziwaczne akcje #!$%@?. Już je widzę.
@Antekex: wpisz w google ustawa obozy konsultacje i masz masę artykułów, generalnie i tak nie zrobiono po myśli Izraela, coś tam dodali, że nie może to dotyczyć naukowych spraw.