@Orion1988: virago 125 to dobra lekka maszyna w sam raz jeśli planujesz sie zarazić pasją do moto. Idealna jeśli nie masz prawka kat A. @grucha_88: widzialeś jak wygląda honda shadow 125 żeby odpowiadać za wszystkich?
Zapomniałem dodac ze ten sam model sprzedaje sie pod nazwa Junak Millenium. Trzeba pamietac ze nie jest tak niezawodny jak Honda/kawasaki/suzuki/yamaha
Czoper to motocykl który funkcjonalnie nie a żadnego sensu, on ma wyglądać, brzmieć i robić wrażenie.
Czoper 125 nie wygląda, nie brzmi a wrażenie może robić tylko z daleka.
Jedyną 125 jaka na mnie robi wrażenie wyglądem i udanie nawiązuje do przedwojennych i wczesnych powojennych "setek" jest Heist 125, ale za mało o nim wiem żeby go polecać.
Kup coś normalnego co się jakoś sensownie prowadzi i hamuje, do czopera
@Orion1988: Nie moja kategoria generalnie :-) W tej kwocie o zadbanego japsa może być trudno, ja by celował w coś koreańskiego czyli Keeway czy Hyosung, w chinola mniej.
@Orion1988 może i tak, ale to jednak sprawdzone lata 80. Za 4k kupisz prawie nówkę albo i nówkę, motocykl dopracowany, jeden z bardziej udanych , współdzieli części i silnik z k125 .Poczytaj blog motocyklowy Mnicha, zobaczysz na co stać te Moto. Motocykl niskim kosztem można dopracować sobie w garażu żeby służył na lata. Co kupisz za 6k? 10 letnia używkę która może być wyeksploatowana do granic? Bez sensu.
@Orion1988 Hyosung lub Daelim. Mam tego drugiego i polecam. W mieście pali do 2,5 litra, nie wygląda (dla niewtajemniczonych) na hyta się o pojemność i markę, bo są zdziwieni. Teraz będzie 3 sezon i nic się nie psuje. Wygodna pozycja, nie siedzisz jak na kiblu. Silnik na licencji Hondy z tego co pamiętam. Nic tylko lać i jeździć. Głosy typu "poniżej litra to rower" olej. Ja dopiero w tym roku robot prawko
@Orion1988 a to mój motocykl. Zdjęcie. Hubala sprzed roku. W tej chwili zmienione wydechy na przelotowe, dodany oplot na wydech, zmieniona kierownica na prostą. Jak skończę, to pewnie pokaże zdjęcie :-) Tutaj tego jeszcze nie ma.
Czy można kupić coś sensownego o pojemności 125 ccm z klimatu chopper/cruiser do 4000 zł?
@grucha_88: widzialeś jak wygląda honda shadow 125 żeby odpowiadać za wszystkich?
Kupowałem 2 lata temu z duza przednia szyba za 4 tysiace.
@dawid131:
Czoper to motocykl który funkcjonalnie nie a żadnego sensu, on ma wyglądać, brzmieć i robić wrażenie.
Czoper 125 nie wygląda, nie brzmi a wrażenie może robić tylko z daleka.
Jedyną 125 jaka na mnie robi wrażenie wyglądem i udanie nawiązuje do przedwojennych i wczesnych powojennych "setek" jest Heist 125, ale za mało o nim wiem żeby go polecać.
Kup coś normalnego co się jakoś sensownie prowadzi i hamuje, do czopera
W tej kwocie o zadbanego japsa może być trudno, ja by celował w coś koreańskiego czyli Keeway czy Hyosung, w chinola mniej.
Gx