Wpis z mikrobloga

Jak to jest z tym wojskiem w końcu? Wszyscy huru duru wojsko złe, jak chcesz sobie zmarnować życie to idź. Ostatnio mojej cioci syn poszedł do wojska i nie narzeka, jest zadowolony jak na razie. Sam chciałem iść do wojska tylko nie wiem na ile to jest opłacalne. Chciałbym poznać opinie innych osób. Ze wstąpieniem do wojska nie powinno być jakiś większych problemów ze względu na znajomości w rodzinie.
#wojsko #wojskopolskie
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NiebotycznyWojciech bieda z nędza, starszy szeregowy to max co z Ciebie będzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
jak będą zapisy na misję np do Rumunii gdzie w pół roku można sporo zarobić a ilość miejsc jest mocno ograniczona to myślisz, że kto w pierwszej kolejności się załapie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Shap3: Droga Matulu, Drogi Tatku!

Dobrze mi tu. Mam nadzieję, że Wy, wujek Józek, ciotka Lusia, wujek Antoś, ciotka Hela, wujek Franek, ciotka Basia, wujek Rysiek oraz Heniek, Stefan, Garbaty Bronek, Mańcia, Rózia, Kachna, Stefa, Wandzia ze swoim Zenkiem i Zdzisiek też zdrowi.

Powiedzcie wszystkim, że to całe wojsko to super sprawa. Nasze Rokicice Górne się nie umywajo. Niech szybko przyjeżdżajo i się zapisujo, póki som jeszcze wolne miejsca. Najpierw było mi trochę głupio, bo trza się w wyrku do 6-tej wylegiwać, że aż nieprzyzwoicie
  • Odpowiedz
@tchaikovsky
@ponurychlopiec wam się chyba czasy pomyliły a już na pewno za dużo filmów, dzisiaj za wyzwanie żołnierza ci często zgłaszają przestępstwo. To nie Westpoint tylko polska armia.
@Shap3 wojsko pierze trochę mózg, wojskowi których znam to najczęściej prymitywy, takimi się najłatwiej steruje bo nie zadają pytań. Jeśli nie masz z tym problemu to śmiało z tym że pamiętaj, państwo wzywa idziesz dostać kulkę.
  • Odpowiedz
Wszyscy huru duru wojsko złe, jak chcesz sobie zmarnować życie to idź.

@Shap3: wszyscy sa podzieleni na pół - obowiazkowa służba to rak i pół - kurrrła kiedys to bylo, bez p----k w rurkach
Nie spotkałem się by ktoś o ochotniczej mówił że to marnowanie życia
  • Odpowiedz
@Shap3: ludzie bez pomysłu na siebie, bez talentów, bez pracy, bez wykształcenia rzeczywiście mogą się tam świetnie znaleźć i na pewno będzie to lepsza opcja niż bycie menelem pod trzepakiem
  • Odpowiedz
@Francisco_dAnconia
Nie wiem czy jesteś żołnierzem ale jak jesteś to tak przysięgałeś

"Ja, żołnierz Wojska Polskiegoprzysięgamsłużyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej,
bronić jej niepodległości i granic.
Stać na straży
  • Odpowiedz