Wpis z mikrobloga

@Kodziak: Sam sprowadzałeś, kupiłeś sprowadzony/uszkodzony :) Opowiedz historię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeździłem 2.5T w S-Maxie - też baaardzo fajny motor, ale czyteałem ostatnio, że ten 2.5 Duratec 175 KM właśnie jest też mega spoko i bardzo lubi podtlenek LPG .

Tak jak wspominałem, dużo ich na aukcjach. Zastanawiam się czy to popowodziowy/pogradobiciowy wysyp czy co...
  • Odpowiedz
@kasprzak: Sprowadzany na moje zamówienie z moimi wytycznymi co do auta itp, czyli de facto - sam sprowadziłem (bez pośrednika sie raczej nie opłaca).
"Bity" to był przodem, troche pokiereszowany zderzak i błotnik, lamp nie było więc pewnie też pobite. Z jakichś elementów bardziej konstrukcyjnych (typu pas przedni) to nic nie ucierpiało, czysta kosmetyka. A, no i wahacz był lekko skrzywiony to poszedł nowy + zbieżność.
I w sumie tyle.
  • Odpowiedz
Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają.

@Kodziak:

potem przez takich jak ty szuka się pracy przebierając "rekrutacje ukryte" z "atrakcyjnym wynagrodzeniem" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Swoją drogą niezły wysyp ostatnio obserwuję Mondeo z USA na aukcjach.

@kasprzak: Nie teraz, a od dobrego roku. Ja od początku 2017 obserwuje te Fusiony i sam się nad takim zastanawiam.
  • Odpowiedz
przerobiłem światła żeby mieć full obwódkę. Polskie menu, nawigacja i teraz czekam na montaż (brak czasu na odstawienie auta) przeciwmgielnych tył (+ org przełącznik świateł + podłączenie przednich).

@Kodziak: Jaki koszt przerobienia na naszą wersję - czyli menu, navi, lampy przód/tył, przełącznik/itd ?
Druga sprawa- czy jest dużo różnic między wersją EU a USA? Na forach czytałem że klapy są aluminiowe na USA ? Czy Ty masz bagażnik hatchback (właściwie
Jokker - > przerobiłem światła żeby mieć full obwódkę. Polskie menu, nawigacja i tera...

źródło: comment_IUuw4EbK2whqT570TlaBRpWzW69qjsu6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Jokker: Powiem Ci szczerze, że co do ceny przerobienia to nie wiem. U mnie dużo rzeczy poszło przez znajomego który właśnie ściągał i naprawiał, ale z tego co czytałem po grupach to zapewne ok. 2kzł navi, światła. Przełącznik org (dużo osób robi osobny przycisk, mi się nie podoba) +- 200zł, przeciwmgielne tył (ja kupiłem w chinach w odblaskach, dla mnie b---a, sporo osób robi zamiast jednego cofania) to kolejne +-
  • Odpowiedz
też właśnie znajomy lakiernik mówił, że blotnik chyba jest krótszy, albo inna blacha. Nie pamiętam. Prawda to?

@kasprzak: Też się nie orientuję, a w USA już był lift tego auta i są nowe lampy od roku chyba, w europie jeszcze daleko do liftu.
  • Odpowiedz