Wpis z mikrobloga

Wydaje mi się, że już wiedzą że Mackiewicz jest RIP tylko dopóki nie skończy się akcja to nie informują publiki żeby nie wprowadzać chaosu

#nangaparbat

Możliwe?

• Tak 85.2% (104)
  • Nie 14.8% (18)

Oddanych głosów: 122

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@swango: W standardach góskich, musi minąć ileś godzin od ostatniego kontaktu, następnie przeprowadzana jest konsultacja z lekarzem specjalizującym się w temacie. Oceniane są warunki pogodowe, wysokość, oraz informacje o stanie zdrowia. Wtedy lekarz wydaje opinię, czy jet szansa, że ktoś taki jeszcze żyje. Jeśli nie, to wydaje się oświadczenie i uznaje za zmarłego. Myślę, że taka konsultacja już została przeprowadzona.
  • Odpowiedz
@sierzchula: Może tak być. To nie jest wyjście po bułki do sklepu, że ,,Dobra sprawdzimy, jak nie żyje to trudno'' Oni mają sami przeżyć. Jak w 2013 roku na Broad Peak został Kowalski i Berbeka, to Wielicki odczekał ileś godzin, skonsultował z lekarzem, który bezwzględnie powiedział, że nie mają już prawa żyć i ogłosili, powrót bez nich.
  • Odpowiedz
@sierzchula: Może, ale i tak będzie przeprowadzone dochodzenie. Ja osobiście, jeśli miałbym ocenić sytuację, to biorąc pod uwagę to, że Czapkins miał już wczoraj rano obrzęk płuc i odmrożenia, oraz brak zapasu picia i jedzenia, a także liczne odmrożenia. Nie wierzę, żeby był jeszcze żywy. Prawdopodobnie nie przetrwał zeszłej nocy. Ale tego nigdy nie wiadomo, może tam leży i serce nadal bije.
  • Odpowiedz