Aktywne Wpisy
mybeer +142
Ile netto zarabiają Polacy pod koniec 2024 roku? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Ile zarabiasz miesięcznie na rękę?
- Poniżej 4.000 8.3% (450)
- 4.001-5.500 15.2% (821)
- 5.501-7.000 16.8% (905)
- 7.001-9.000 13.8% (747)
- 9.001-12.000 14.8% (799)
- 12.001-15.000 7.6% (413)
- 15.001-18.000 4.8% (259)
- 18.001-22.000 3.8% (206)
- Powyżej 22.000 10.6% (574)
- Nie zarabiam w Polsce 4.2% (226)
radziuxd +1156
Nie wiem nawet jak to skomentować - wiadomo że PiS to PiS i w różne dziwne fejki, teorie spiskowe i pseudofakty się tam wierzy, ale myślałem że sekretarz stanu i wiceminister sprawiedliwości ma jednak trochę więcej oleju w głowie #takaprawda
Patryk Jaki:
#patrykjaki #bekazpisu #bekazpodludzi #neuropa #4konserwy #wosp #polityka
@miscyfion: no wiadomo, samym fakenewsowym PRem wygrali wybory, no k---a rzeczywiście XD
Wiem, powinienem to inaczej sformułować. Może "tylko dzięki fake newsom PiS zdobył TAKĄ większość/TAKIE poparcie" byłoby odpowiedniejsze. Wybory wygrywa się kampanią (chyba, że masz jakiś inny pogląd na ten temat). Kampania zbudowana głównie na fake newsach/półprawdach/manipulacjach/oskarżeniach wyssanych z palca (chyba,
@miscyfion: no jak to nie? XD
Jeżeli osoby szukające pomocy w instytucjach unijnych to "gorszy sort" i "targowica", wobec tego kim są osoby popierające te działania a więc wszyscy przeciwni PiS? Również "gorszym sortem" i "targowicą", prawda? A teraz pytanie za 100 pkt.: podaj nazwę instytucji w Polsce która może zatrzymać niszczenie państwa prawa i porządku konstytucyjnego (może
No cóż, nie jest to prawda, ale gdyby nie działanie PO i PSLu, to te słowa nie trafiłyby w gust przeciętnego wyborcy tak mocno, jak to się stało. Patrzmy poważnie – Platforma przed wyborami 2015 nie miała nic do zaoferowania, poza kontynuacją swej dotychczasowej polityki. PiS
Ludzie pokroju Jakotakiego czy pana Pawłowicz są idealnym przykładem, że żeby daleko zajść, nie trzeba ciężko pracować czy być zdolnym, wystarczy po prostu dobrze wchodzić w dupę komu trzeba.
Moje, Bogu dzięki zdrowe, dziecko też korzystało w ciągu tych paru dni po urodzeniu że sprzętu z serduszkiem i badania słuchu też z serduszkiem... Nawet jeśli pan Jaki nie ma zamiaru wspierac WOŚP to niech chociaż nie oczernia.
@RatedR: i agresywnie atakować, często bez merytorycznego przygotowania, ale dla określonego elektoratu to nieistotne - ważne, że został wskazany wróg - oszust, zdrajca Polski i świętego kościoła katolickiego, przedstawiciel cywilizacji śmierci, itd.
@kyloe: wiceminister sprawiedliwości, a nie wie w jakiej sprawie się wydaje wyroki, w jakiej postanowienia, w jakiej zarządzenia...
@miscyfion: wcale nie uważam żeby moja teza była
a) źle sformułowana - już na ten temat pisałem, m.in. tutaj
@kuba560x: w którym momencie? Proszę o cytat - wyjaśnię wszystkie wątpliwości!
"Doszła do władzy" nie jest analizą zdobywania władzy, tylko retoryki. Mhm. W takim wypadku powinno to brzmieć "ich
Komentarz usunięty przez moderatora
@miscyfion: "doszła do władzy" nie jest żadną analizą tylko spostrzeżeniem, opinią w serwisie ze śmiesznymi obrazkami popartą obserwacjami retoryki oraz konfrontowaniem jej z rzeczywistością. Serio powtarzanie po