Wpis z mikrobloga

Wiceminister sprawiedliwości w oficjalnej wypowiedzi pomawia Jerzego Owsiaka i "poleca blog "Matka Kurka"" - blog człowieka, który jest oszczercą i który został prawomocnie skazany za naruszenie dóbr osobistych Jerzego Owsiaka ( zarzucał Owsiakowi oszustwa i nieprawidłowe wykorzystywanie darów przekazanych na rzecz Fundacji WOŚP - został za to prawomocnie skazany )

Nie wiem nawet jak to skomentować - wiadomo że PiS to PiS i w różne dziwne fejki, teorie spiskowe i pseudofakty się tam wierzy, ale myślałem że sekretarz stanu i wiceminister sprawiedliwości ma jednak trochę więcej oleju w głowie #takaprawda

Patryk Jaki:

Przez lata wspierałem WOŚP - przestałem kiedy sie dowiedziałem ze p.Owsiak nie rozlicza sie z całej działaności i nawet nie wykonuje wyroków sadów nakazujących mu pokazać wszystkie faktury (polecam blog „Matka Kurka” w google)

#patrykjaki #bekazpisu #bekazpodludzi #neuropa #4konserwy #wosp #polityka
kyloe - Wiceminister sprawiedliwości w oficjalnej wypowiedzi pomawia Jerzego Owsiaka ...

źródło: comment_ricVsfduBtBJvNZVBGpFpG1gY7GDio3H.jpg

Pobierz
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Żaden, absolutnie ŻADEN inny czynnik nie miał według Ciebie na to wpływu? Chyba każdy porządny socjolog by wyśmiał tę tezę.

@miscyfion: no wiadomo, samym fakenewsowym PRem wygrali wybory, no k---a rzeczywiście XD
Wiem, powinienem to inaczej sformułować. Może "tylko dzięki fake newsom PiS zdobył TAKĄ większość/TAKIE poparcie" byłoby odpowiedniejsze. Wybory wygrywa się kampanią (chyba, że masz jakiś inny pogląd na ten temat). Kampania zbudowana głównie na fake newsach/półprawdach/manipulacjach/oskarżeniach wyssanych z palca (chyba,
  • Odpowiedz
Obrażeni tym sformułowaniem poczuli się ludzie, o których Kaczyński tak nie mówił

@miscyfion: no jak to nie? XD
Jeżeli osoby szukające pomocy w instytucjach unijnych to "gorszy sort" i "targowica", wobec tego kim są osoby popierające te działania a więc wszyscy przeciwni PiS? Również "gorszym sortem" i "targowicą", prawda? A teraz pytanie za 100 pkt.: podaj nazwę instytucji w Polsce która może zatrzymać niszczenie państwa prawa i porządku konstytucyjnego (może
  • Odpowiedz
@banan_termoaktywny: No to skoro źle sformułowałeś tezę, to się nie dziw, że będzie ona wyśmiewana.

PRZEZ OSTATNICH 8 LAT POLACY BYLI OKRADANI, UPODLANI, WASALIZOWANI

No cóż, nie jest to prawda, ale gdyby nie działanie PO i PSLu, to te słowa nie trafiłyby w gust przeciętnego wyborcy tak mocno, jak to się stało. Patrzmy poważnie – Platforma przed wyborami 2015 nie miała nic do zaoferowania, poza kontynuacją swej dotychczasowej polityki. PiS
  • Odpowiedz
@kyloe:
Ludzie pokroju Jakotakiego czy pana Pawłowicz są idealnym przykładem, że żeby daleko zajść, nie trzeba ciężko pracować czy być zdolnym, wystarczy po prostu dobrze wchodzić w dupę komu trzeba.
  • Odpowiedz
@porBorewicz07 no i dokładnie o to chodzi. Większość dzieci z ZD ma niestety również dużo różnych problemów zdrowotnych np z serduchem. I takie dzieci są.objete szczególną opieką.
Moje, Bogu dzięki zdrowe, dziecko też korzystało w ciągu tych paru dni po urodzeniu że sprzętu z serduszkiem i badania słuchu też z serduszkiem... Nawet jeśli pan Jaki nie ma zamiaru wspierac WOŚP to niech chociaż nie oczernia.
  • Odpowiedz
wystarczy po prostu dobrze wchodzić w dupę komu trzeba.

@RatedR: i agresywnie atakować, często bez merytorycznego przygotowania, ale dla określonego elektoratu to nieistotne - ważne, że został wskazany wróg - oszust, zdrajca Polski i świętego kościoła katolickiego, przedstawiciel cywilizacji śmierci, itd.
  • Odpowiedz
@kyloe: ej no co Ty? Jak katastrofę w Smoleńsku przeżyły 3 osoby, ale wybuch b---y zabił wszystkie co do jednej to jaki problem z taką małą "nieścisłością" u jakiegoś mniejszego ministra?
  • Odpowiedz
No to skoro źle sformułowałeś tezę, to się nie dziw, że będzie ona wyśmiewana.

@miscyfion: wcale nie uważam żeby moja teza była
a) źle sformułowana - już na ten temat pisałem, m.in. tutaj

Mój komentarz nie jest naukową analizą społeczno-politycznych uwarunkowań zdobywania władzy tylko luźną obserwacją retoryki PiSu na przestrzeni ostatnich lat i
  • Odpowiedz
@banan_termoaktywny: Co do VATu, to tu masz artykuł, z, jak sądzę, nierządowego i nie-niezależnego źródła https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/sciagalnosc-vat-w-2017-r-pis-z-sukcesami/30dfcz6

a ona sama doszła do władzy tylko i wyłącznie dzięki fake newsom?

Mój komentarz nie jest naukową analizą społeczno-politycznych uwarunkowań zdobywania władzy tylko luźną obserwacją retoryki PiSu na przestrzeni ostatnich lat i jej efektów

"Doszła do władzy" nie jest analizą zdobywania władzy, tylko retoryki. Mhm. W takim wypadku powinno to brzmieć "ich
  • Odpowiedz
@banan_termoaktywny: Czy uważasz że poparcie które wyrabia PIS spowodowane jest że w internecie ludzie ordynarnie kłamią tak by to PIS zdobywało całe poparcie wyborców? Jak prosisz o cytat to proszę:

No to teraz człowieku odleciałeś jak mundial od Włochów...
  • Odpowiedz
"Doszła do władzy" nie jest analizą zdobywania władzy, tylko retoryki. Mhm. W takim wypadku powinno to brzmieć "ich retoryka jest oparta tylko i wyłącznie na fake newsach", a i tak byłoby to zdanie nieprawdziwe. Hiperbola "tylko i wyłącznie" ma bardzo nikłą szansę być prawdziwą.

@miscyfion: "doszła do władzy" nie jest żadną analizą tylko spostrzeżeniem, opinią w serwisie ze śmiesznymi obrazkami popartą obserwacjami retoryki oraz konfrontowaniem jej z rzeczywistością. Serio powtarzanie po
  • Odpowiedz