@JanJanocha: studiowanie prawa nie opłaca się tak jak kiedyś w PL, taktyka prawnicza zwraca się po tym jak masz 30 lat minimum, no chyba, że jesteś Kulczykiem i wykorzystujesz prawo do ruchania państwa
@niemowmojejmamie: oplaca sie potem by przeniesc sie do Waw. Mowisz o przedsiebiorstwach, wiec prawo plus radca prawny, plus dobre studia biznesowe a nie gowno fakultet.
@niemowmojejmamie jeżeli tak do tego podchodzisz to prawda ale ja mam taką mentalność typu dla samego zdobycia wiedzy, poszerzenia horyzontów, przyjemności no i oczywiście orgazmusa i stypendium też ;3 nawet nie wiem czy chciałbym pracować w zawodzie, bo to strasznie długie i bezsensowne jest, pół życia się na to marnuje i tak uważam że studia w polsce powinny być 4 lata i szkołę powinno się kończyć w wieku 17 takim systemem
@niemowmojejmamie: nie mam pojecia. Obca mi dziedzina. Wiekszosc z nich to zarządzanie ktore dobrze postrzegane raczej nie jest. Chyba ze jakies uber platne mba za granica jak corka kulczyka.
@JanJanocha podatki podateczki to jest to nie mogę się doczekać aż będę doradzał klientom w kancelarii w obskurnej piwnicy jak się kręcić na karuzeli vatowskiej <3
@JanJanocha: no wlasnie te business school w USA sa najlepsze :P w polsce zarzadzanie to slaby kierunek raczej, moze za granica jest inaczej dobra, wracam do punktu wyjścia
@niemowmojejmamie: wiec jesli nie masz bogatych rodzicow ktorzy dadza 20 k na aplikacje, ew nie masz daru do nauki. To nie polecam prawa bo stracisz 5 lat. Po samym wpia jestem obecnie nikim i bez dalszego ksztalcenia sie nie obejdzie. Prawnik i lekarz bez specjalizacji to lipa.
@niemowmojejmamie: zalezy ile masz lat. Mozesz tez pomyslec o zmianie profilu i pojscie bardziej w strone medycznych gdzie kasa zawsze sie zgadza. I cala europa stoi wtedy otworem ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy może w tym temacie polecacie coś innego?
#ekonomia #studia #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta #przedsiebiorczosc #inwestycje
quod ius est ars boni et aequi
nawet nie wiem czy chciałbym pracować w zawodzie, bo to strasznie długie i bezsensowne jest, pół życia się na to marnuje i tak uważam że studia w polsce powinny być 4 lata i szkołę powinno się kończyć w wieku 17 takim systemem
Komentarz usunięty przez autora
w polsce zarzadzanie to slaby kierunek raczej, moze za granica jest inaczej
dobra, wracam do punktu wyjścia