Wpis z mikrobloga

Testujemy z niebieskim Aventusa i szczerze mówiąc d--y nie urywa xD Tzn ładny zapach, drewniano-owocowo-kadzidlany, ale sporo juz takich drogich testowałam i uważam że za 1000zł to powinno być coś wyjątkowo pięknego, albo uber niszowego, albo killer-zabójca, albo chociaż ekstrakt perfum. Oprócz tej odlewki dotarły też Loewe 7 i przy nich Aventus tak słabiutko wypada że szkoda ryja strzępić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#perfumy
pinkquartz - Testujemy z niebieskim Aventusa i szczerze mówiąc d--y nie urywa xD Tzn ...

źródło: comment_20tfIvLOHYQl2sPuYVS7ztdWR1UZqwDW.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ostatni_Piwniczanin: chciałabym, ale nie. Kiedyś już je testowałam, chciałam ponowić znajomość i wciąż to przeciętniak ¯\_(ツ)_/¯
@HansLanda88 oczywiście że lepsze. Kadzidło w stylu Comme des Garcons. A Private Blend... Uwielbiam. Szczególnie Oud Wood. Przy zakupie największej flaszki 250ml cena za mililitr nienajgorsza, ale ja bym się nie zdecydowała na rozbiórkę i tak, za dużo roboty, odlewania, wysyłania, a sama zostałabym z ogromnym flakonem bez atomizera, bo to przecież splashe.
  • Odpowiedz
@pinkquartz: jeśli chodzi o kadzidło, to może i tak, chociaż jak dla mnie to ta nuta jabłka robi robotę, ale nie jestem psychofanem kadzideł. Czasem sobie zapodam trochę z małej odlewki w chłodną pogodę, jak nie mam pomysłu na coś konkretnego i przyjemnie się nosi, chociaż crowd pleaserem bym nie nazwał. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Natomiast Aventus całościowo sprawia jednak lepsze wrażenie i mimo wszystko jest
  • Odpowiedz
@pinkquartz: Kupilem odlewke aventusa i tez nie jestem ogromnym fanem, mocno mi się kojarzy z takimi tanimi kioskowymi perfumami. W sumie cieszę się bo z całym tym hypem przed zakupem odlewki to już powoli szykowałem się na flakon bo liczyłem ze taka klasa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Z Aventusem jest trochę jak z yeezami czy innymi hypowymi markami. Jak ktoś wyda +1k na perfumy to potem jest mu głupio się przyznać, że zapach jest mocno średni więc wkręca wszystkim jakie to jest cudo, itp. Ja osobiście wolę za połowę ceny aviego kupić jakiegoś amołża czy forda bo mają o wiele lepsze kompozycje. ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
@freeshooter Nie zapominajmy o baczologi awentusowskiej, gdzie co inny bacz, to tam trochę więcej brzozy, tu ananasa.... :D
Dla mnie osobiście po przewąchaniu klonów, imitacji i oryginału, Aventus jest...ok.
Po prostu ok i nic więcej. Nigdy nie zarzuce im, że są to popłuczyny, ale cena...kosmos :)
  • Odpowiedz