Wpis z mikrobloga

Mam pytanie dotyczące Priority Line jak duże jest prawdopodobieństwo dostania VATu (WER Zabrze)? Chciałbym zamówić Mi Notebooka i zastanawiam się czy zamawiać go z #lightinthebox z ubezpieczeniem VATu czy może z GB?

#gearbest
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Priority Line jak duże jest prawdopodobieństwo dostania VATu (WER Zabrze)?

@Radzioo1: zacznijmy od tego że przesyłka priorityline z Chin/HK nie znajdzie się na WER Zabrze bo nie ma jak ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wpisów o VAT przy Priorityline nie widać było od czerwca/lipca
  • Odpowiedz
  • 0
@Johnnie_jack 16 lutego jest nowy rok w Chinach i liczę na to, że do tego czasu na gearbest będzie dobry kuponik na mi notebook pro i7/16GB więc na razie czekam (chociaż już mam dosyć czekania...) ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
@Radzioo1: na LiB przelacz sie na USD bo przelicznik PLN jest okrutnie zlodziejski
Paczki z LiB mają zwykle deklarację sprzed zbicia ceny, VAT jest jeden z bardziej prawdopodobnych
  • Odpowiedz
@Johnnie_jack: No w LightInTheBox wychodzi z ubezpieczeniem 1069$, w GB jakby spadło nawet do 1050$ to biorę. ( ͜͡ʖ ͡€)

@widmo82: Zawsze mam USD ustawione (i płace w USD bez przewalutowania). Co do deklaracji - też właśnie o tym czytałem i dlatego wolałem się jeszcze dopytać tutaj na wykopie. (ʘʘ)

@KaroleKKV: Posiadam aktualnie MSI GE62 Apache Pro (
  • Odpowiedz
Mógłby ktoś podsumować mi krok po kroku jak najlepiej dokonać opłaty?

1. Założyć konto walutowe z kartą (gdzie?)
2. Dokonać na nie wpłaty w dolarach lub w złotówkach i przewalutować (co lepiej?)
3. Założyć konto na Paypal i podpiąć kartę walutową
4. Zapłacić opcją Paypal, zaznaczając przewalutowanie przez kartę (bo przez PP chyba wyjdzie drożej)
  • Odpowiedz