Wpis z mikrobloga

Dzień dobry Mirko, siedzę w #pracbaza od godziny. Moje dotychczasowe dokonania:
- wysłany jeden mail (jego treść: "Dzień dobry, potwierdzam, podpis")
- wykonany jeden telefon (ale było zajęte)
- zjedzone śniadanie, wypita herbata

#czujedobrzeczlowiek to będzie dobry czwartek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#dziendobry
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gumpa_bobi Godzinę? Amator xD Kiedyś tak wyszło, że nie bardzo miałem co robić w pracy, a nie chodziłem do kierownika pytać o jakaś robotę dla mnie, to ponad 9h oglądałem kapitana bombe i siedziałem na mirko.

Bardziej się zmęczyłem niż gdybym normalnie coś robił xD

@Inguz: Ty mówisz 9h? :D Ja od 2.01.2018 przepracowałem łącznie jakieś 5 godzin, bo to nie ma zadań opracowanych dla mnie, a to awaria
  • Odpowiedz
  • 2
@abrachamlincoln To jakiś były prlowski zakład państwowy? ( ͡ ͜ʖ ͡)

@StormtrUper Zrób bałagan na stanowisku pracy i posprzątaj, potem coś zjedz, idź na dwójeczkę i już z półtorej godziny zleci xD
To mówisz, że przychodzisz codziennie do pracy i wykładasz nogi na stół? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Inguz: od tygodnia mniej więcej tak to wygląda, najlepsze, że mi zapłacą jak za normalną pracę, bo czekam na zlecenia, których osoby znajdujące się nade mną w hierarchii jeszcze nie przygotowały :P
  • Odpowiedz
@fuji: A najśmieszniej było, jak odwiedziłem kumpli ze starej pracy, po pół roku w nowej pracy i były szef się mnie spytał czym się zajmuję, a odpowiedź padła taka, że siedzę i czasami napiszę jakiegoś emaila. Nigdy nie zapomnę tego spojrzenia, a dodam że szef (ten były) to ostry pracoholik. Dodałem jeszcze "najważeniejsze, że kasa się zgadza", to już nie chciał ze mną gadać :)
  • Odpowiedz
Chyba te 20% osób wykonuje 80% rzeczy

@Inguz: Nie, tak naprawdę powinniśmy chodzić w biurach do pracy na maksymalnie 4 godziny w miarę uczciwej i intensywnej pracy dziennie. Mało kto jest w stanie pracować 8 godzin z pełną wydajnością.
  • Odpowiedz