Wpis z mikrobloga

#praca #pracait #programista15k #helpdesk
Chciałbym zaczać pracować w IT zwiazku z czym szukam ofert typu helpdesk i pokrewne, wiadomo, nie od razu rzym zbudowano, od zawsze interesowałem się komputerami i pokrewnymi tematami, coś tam nawet kilka razy dla siebie samego kodziłem w PHP / Pythonie. Ogólnie rzecz biorąc MOIM zdaniem spełniam prawie wszystkie kryteria z poniższego ogłoszenia, poza dwoma no prawie dwoma bo angielski ogarniam tj. dokumentacje techniczne, prowadzenie rozmow na czacie, itp itd, w mowie jest licho u mnie z tym ale kwestia przyuczenia się :)

Ale przechodząc do meritum:

Stanowisko: Młodszy Specjalista IT

- Wykształcenie co najmniej średnie (mile widziane wykształcenie kierunkowe IT lub techniczne)
- Dobra znajomość języka angielskiego - w pismie ok, w mowie gorzej jw.
- Mile widziana znajomość języka rosyjskiego
- Prawo jazdy kategorii B
- Znajomość środowiska Microsoft klient / serwer - ale w jakim zakresie ta znajomosc mialbym posiadać? umiejętność -
instalowania acrobata, wiedza z zakresu AD czy co? na serwerach w zyciu nie pracowałem, kiedys kilka razy sobie zainstalowałem win server i sobie go konfigurowałem i nic wiecej.

- Znajomość oprogramowania biurowego Microsoft.
- Znajomość budowy komputerów PC, urządzeń peryferyjnych
- Znajomość środowiska MacOS / iOS / Android będzie dodatkowym atutem
- Umiejętność obsługi urządzeń audio / video oraz urządzeń mobilnych będzie dodatkowym atutem
- Umiejętność przewidywania schematów problemu, aby możliwie najszybciej rozwiązać dany temat
- Umiejętność radzenia sobie ze stresem oraz pracy pod presją czasu.
- Wytrwałość w rozwiązywaniu problemów i samodzielność
- Dyspozycyjność do wyjazdów służbowych
- Łatwość w komunikowaniu się z użytkownikami. Cierpliwość i empatia w kontaktach z innymi osobami

Jaki ugryźć ten temat tj. rozpocząć kariere w It nie mając wcześniej żadnego doświadczenia zawodowego ani edukacyjnego (brak jakichkolwiek studiow) a jedynie posiadajac wiedze z racji interesowania sie tym?
  • 36
@YKR23: o panie, zdążyłem już ją dwa razy zmienić ( )

Udało mi się dostać pierwsza pracę w OVH w data center, potem jako typowy wdrożeniowiec + helpdesk, następnie jako typowy specjalista IT na magazynie a obecnie pracuję jako koordynator projektów WMS :) w między czasie firma załatwiła mi ITIL A teraz jestem w trakcie robienia certa na scrum master :D

Dużo się działo i dzieje