Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +339
#marszniepodleglosci
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
amozetoostatniraz +238
Ale dzisiaj antypolaków d--a piecze, że ktoś sobie idzie z polską flagą w polskie święto XD . Wy tylko z tęczową albo z ukraińską byście chodzili xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Jak urząd sprawdzi ile rzeczywiście nakopał? Przecież to jest nie do ogarnięcia dla systemów podatkowych w PL i na świecie
#bitcoin #kryptowaluty #prawo
no fakt, dobra pralnia.
chociaż to jest polska wiec spodziewaj sie wszystkiego
Jak US ma podejrzenia to wejdzie na konto i będzie chciał kwity. W prawie podatkowym wszystko się musi zgadzać co do grosza i na wszystko musi być potwierdzenie. Nawet jakbyś te BTC sprzedał za he he
A jaki jest mechanizm wału na usługach? Tak w skrócie chociaż
@ewolucja_myszowatych: ale ja napisałem, że podatków od kryptowalut nie ma i pewnie nie będzie. Podatek jest od ich sprzedaży. Tak samo jak nie ma podatku od posiadania np. rękodzieła. Możesz sobie zrobić z drewna siedmiu krasnoludków i królewnę i nie musisz płacić za ich posiadanie podatku. Zapłacisz go dopiero gdy to sprzedasz i wartość przekroczy 1000
Mam nadzieję
Nie sądzę żeby łyknęli temat "kupiłem po 2 grosze, teraz jest po 10$" bez np. transakcji sprzed 5 lat na potwierdzenie.
@iAmTS: Nie masz jeśli obracasz krypto na giełdzie.
@iAmTS: Ale taki bitbay Ci go nie generuje a nawet gdyby to i tak może nie być uznany przez US. Dopóki tego nie uregulują to skarbówka może nas wyruchać w każdej chwili ;)
W sytuacji kiedy skarbówka się d--------i to lepiej żebyś miał choćby screeny, rejestr w blockchainie itp. żeby w razie coś się z nimi sądzić i byc może wygrać. Nie łykną twojego "oświadczam ze kupiłem kiedyś po 2 zł".
@niezwornowazony: Mój faworyt do prania forsy to jednak gastro
Chociaż akurat pranie pieniędzy przez BTC jest banalnie proste. Starczy powiedzieć że masz jakieś BTC sprzed 7 lat ale nie masz już dowodów. Rozpoznajesz potem cały przychód i zero kosztów otrzymując czysty przychód na 19% jeśli zrobisz to w ramach
Komentarz usunięty przez autora