Wpis z mikrobloga

Witam, zauważyłem że jest dosyć cicho o nowej aferze związanej z Orange. W skrócie wygląda na to że Orange wspiera złodziejskie działania na swoich użytkownikach, sam jestem jednym z nich. Problem polega na tym, że jakaś firma krzak wyłudza pieniądze za jakąś lipną usługę premium przez sieć orange, którą to pracownik orange przedstawia jakby była zajebista. Aktywacja tej usługi odbywa się wbrew woli użytkownika, wystarczy, że dotkniecie jakąś lipną reklamę lub ja zamkniecie, koszt subskrypcji to 21zł na tydzień...
Zainteresowanych odsyłam do forum orange, gdzie zaznajomicie się ze szczegółami:
https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Inna-oferta/thread-id/1560/page/27
#orange #afera #prawo #oszukujo
  • 6
@KMDZ: Witamy, chcemy wyjaśnić tę sprawę. Nicesports to zewnętrzna firma, z którą nie współpracujemy. Ze względu na dużą ilość Klientów, który zostali oszukani zdecydowaliśmy się korygować te opłaty. Proponujemy również włączenie bezpłatnej Blokady na usługi elektroniczne, aby w przyszłości uniknąć wysokich opłat.
@OrangeEkspert: Ok włączyłem ta blokadę. Więc mam pytanie. Jeśli korygujecie te opłaty to na fakturze za abonament nie będzie tej dodatkowej kwoty za tą usługę, która się wyświetla na mójorange?