Wpis z mikrobloga

#muzyka #rap #klasyka #programista15k

Owal-emcedwa

Jeden z najlepszych debiutów w polskim hip-hopie( w mojej ocenie najlepsza płyta hiphopowa w 2002 roku).
Owal-właściwie Jacek Wieczorek (ur. w 1982) polski raper, reprezentant sceny poznańskiej.
Po epizodzie 2 "rapnastyk" Owal wydał jeszcze dwie płyty, nie tak dobre jak debiut, ale również trzymające poziom.
Uważam, że poza jego dokonaniami muzycznymi, na szacunek zasługuje również to, że Owal wiedział od początku, co chce robić w życiu, wycofał się z rapu w odpowiednim momencie, ukonczył studia techniczne i dzisiaj jest #programista15k
Płyta Rapnastyk II towarzyszyła mi przez wiele lat w okresie dorastania i uważam że jest ponadczasowa, a tracki takie jak "Życie (nie) jest piekłem, panta rhei, tak już jest czy kontrast (z gościnnym udziałem Sykusia i Wiśni) pomagały przetrwać trudne chwile, których mi nie brakowało, a z utworem ostatnia w nocy mam bardzo miłe wspomnienia związane z pierwszym pocałunkiem z dziewczyną na obozie:)

Pozdrawiam wszystkich, oddaję hołd Panu Jackowi i polecam sprawdzić tego klasyka:)

Płyta Epizod II
anzelmbohatyrowicz - #muzyka #rap #klasyka #programista15k

Owal-emcedwa

Jed...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anzelmbohatyrowicz: To jest metodyka programowania, dzisiaj bardzo powszechnie stosowana. Jestem ciekaw tego wywiadu, wyszukałem kilka ale nie było wzmianek o planach, masz może jakiś namiar na niego?
  • Odpowiedz
@Demolka90: Szkoda, ale myślę, że na wszystko jest odpowiedni czas:) Pierwsza płyta Owala jest legendarna, druga jest bardzo dobra, ale trzecia już mierna moim zdaniem. Widać, że już skupiał się bardziej na karierze zawodowej. I dobrze. Odszedł z rapu prawie jak Eis i tak samo jak on wygrywa dzisiaj w życiu:)
  • Odpowiedz