Wpis z mikrobloga

Autentyk z wczoraj. #logikaniebieskichpaskow i #logikarozowychpaskow połączenie dało ciekawy efekt.
Około 20 puka sąsiadka, czy bym nie pomógł jakiejś babce pod blokiem bo jej ktoś przebił opony a przyjechała do niej po ciuchy z olxa. Idę, bo mi nieraz też pomogli więc easy.
Schodzę i pytam - co się stało? Babka odpowiada. Przyjechała po ubranka dla dzieci z olxa do tej mojej sąsiadki. Ale jako, że nie znała okolicy to zamiast pod blokiem zaparkowała w takiej drodze obok która prowadzi tylko do jednego domu. Całość zajęła jej jakieś 10 minut. Wraca, a obok samochodu stoją mieszkańcy tego domu i jej nie chcą puścić bo ich zablokowała a spieszą się do pracy (fuck logic). Wezwali policję. Policja przyjechała, wlepiła babie 100 czy 200zł mandatu (w zasadzie nie wiem za co- tam nie ma żadnego znaku zakazu - w ogóle żadnego znaku). Babka się trochę poryczała a gość jej jeszcze na odchodne powiedział, żeby sobie sprawdziła koła.(Policja już pojechała) No i sprawdziła - przebił / spuścił powietrze z jednego i takim genialnym sposobem facet zablokował siebie na kolejne pół godziny zanim ja i jakiś przypadkowy koleś wymieniliśmy jej tą oponę. Pierwszy raz w życiu to robiłem więc nie bić xD
Ja rozumiem, że babka lipnie zaparkowała ale już ciemno była i mogła w ogóle tego nie zauważyć ale jakim #!$%@? trzeba być aby komuś od razu spuścić powietrze czy przebić oponę? Zadzwoniła na policję, ale powiedzieli że nic nie zrobią i tak.
To jest jej wersja ale przy części byłem więc raczej prawdziwa. A co do tych #!$%@? sąsiadów, to czekajcie jak znowu będziecie kopcić z komina to już wam nie daruje i naślę straż miejską xD
  • 41
@TwojStaryToKorniszon nie tylko kobiety. Kilka dni temu jakis debil zaparkowal mi przed samym wyjazdem z garazu (żeby wyjechać z niego musiałabym się teleportować to raz a dwa zastawił przejazd innym sąsiadom). Musiałam jechac autobusem, bo nie miałam czasu czekać na policje czy straż, ale jak wracałam do domu to widze, że baran odśnieża swój dyliżans. Podeszlam wiec i grzecznie mowie, że "zastawił pan wyjazd". I co slysze? "WIEM ALE TU NIGDZIE NIE
nie tylko kobiety

@nipanimaju: oczywiście
debilizm nie jest zależny od płci
ale jednak z moich wieloletnich doświadczeń wynika że kobiety generalnie nie myślą o tym że komuś przeszkodzą - nie zauważają tego nawet, taki sposób myślenia
facet jak zastawi to zdaje sobie z tego sprawę tylko robi to z jakichś tam pobudek (chamstwo, debilizm, buractwo itp itd)