Wpis z mikrobloga

Jest Waszym zdaniem sens zapisać się do szkoły policealnej na technika informatyka? Chciałem coś zacząć w tym kierunku ale studia odpadają, mój poziom to zainstalowanie windy xD i linuxa z płyty. Programować umiem tylko pralkę i brak mi samozaparcia do samodzielnych kursów #informatyka #whocares #pytanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CzarnyOwiec sam zaczynałem studia informatyczne, jednak zrezygnowałem, bo wiedziałem, że to nie to. Programowanie samo w sobie sprawiało mi nawet przyjemność i traktowałem to jako "fajne łamigłówki", ale wiedziałem, że nie chciałbym z tego żyć. Zmieniłem studia. Tym bardziej, jeżeli po prostu nie masz pomysłu na siebie, to nie trać czasu na ten konkretny kierunek.

Patrz na dwie (/trzy) rzeczy podczas szukania kierunku na przyszłość: czy jest w tej specjalizacji dużo
  • Odpowiedz
@Zibi23: mnie dwa razy wywalili z prawa. Rynek zresztą jest przepchany prawnikami ,a Na nawet kiepskich/średnich pracowników IT jest popyt. Obecnie robię coś czego nie lubię czyli pracuję w handlu. Trwa to już 8 długich lat, więc wykonywanie czegoś do czego jestem mało przekonany weszło mi w krew ( ͡¯\_(ツ)_ Chodzi mi tylko o to czy ukończenie owej szkółki da mi jakieś podstawowe umiejętności aby klepać sobie gdzieś w
  • Odpowiedz
@Zibi23 ty pewnie po liceum włamywałeś się do systemów informatycznych z wykorzystaniem edytora tekstu Emacs poprzez serwer poczty Sendmail omijając przy tym potrójną ścianę ogniową #pdk

@CzarnyOwiec: jak cię to interesuje, to jasne, że warto
  • Odpowiedz