Wpis z mikrobloga

Od kilku miesiecy prowadze ogolne zapiski mojego budzetu domowego, bo od dlugiego czasu zaczelo mnie wkurzac ze pieniadze sie rozchodza na niewiadomo co. Od 3 miesiecy zapisuje kazdy wydatek/kazdy zakup w telefonie, ktory pozniej jest przyporządkowany do konkretnej kategorii (jedzenie, pasta do zębów, papier toaletowy, chrzan, odświeżacz powietrza o zapachu Toskanii podczas zachodzącego słońca itp).

Ciekawi mnie czy byłoby chociaż kilku chętnych dowiedzieć się ile kosztuje (prawie wszystkiego sobie odmawiajac) życie w mieście powiatowym singla. Ja nie całe 30 lat, a w sumie nie tak wiele ponad 20, dzieci w wieku do 3 lat oczywiście brak. #programista15k tutaj nie znajdziecie, żona też całkiem spoko by była, ale nie posiadam, miesięcznie wydaje na życie koło 800 zł.

Po co w ogóle to piszę? Na pewno nie, żeby się pochwalić, bo uważam, że przy takich zarobkach dopiero zaczęło się moje życie jak cywilizowany europejczyk, ale wg rządzących to jestem krezusem xD. Jeszcze 6-7 lat temu, kiedy nie zarabiałem, żona podobnie (chyba, bo jeszcze nie mam i nie znam tej pani), nie mogłem pojąć na co ludzie mogą tyle wydawać i że jak będę zarabiał 1500 zł na rękę to będę królem życia. Im większe zarobki tym większe wydatki, bo nowe reeboki z peppera, xiaomi z aliexpress etc. Może po prostu kogoś młodego może to zainteresować.
Jeśli będzie kilku chętnych mogę rozpisywać moje zestawienie wydatków i odpowiadać na pytania dlaczego tyle, a nie inaczej i czemu tak drogo. Dajcie znać.

#buzetdomowy #finanse #pieniadze #zarobki

CHCESZ SIĘ DOWIEDZIEĆ WIĘCEJ?

• Tak, bardzo chętnie 55.6% (30)
  • Bardzo mi wszystko jedno 13.0% (7)
  • Spadaj atencjuszu na drzewo 13.0% (7)
  • JUŻ WYSYŁAM SMS O TREŚCI 'WINCYJ' NA NUMER 79800 18.5% (10)

Oddanych głosów: 54

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach