Wpis z mikrobloga

Janusz wezwał do pracy mimo dnia wolnego. W kurtawie schowane wypowiedzenie z winy pracodawcy. Ciekawe co to mi chce przekazać?

#pracbaza
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Volt224: a co tu pisać, nie pasowało mu to mnie zwolnił. Ja mam w------e, bo sam miałem przy sobie wypowiedzenie, więc nie musiał nawet drukować. Na kasę czekam do końca miesiąca, inaczej kierunek sąd pracy i będziemy inaczej sprawy rozwiązywać. A tyle mam do nasrania na tych Januszy że głowa mala
  • Odpowiedz
@D_Train: Bardzo łatwo zwolnić człowieka. Byłem na szkoleniu i jak chcesz zwolnić pracownika, to po prostu dajesz mu nowy zakres obowiązków (powiedzmy trzy razy tyle) i jeśli on nie podpisze to nara. To samo z wynagrodzeniem, obniżasz mu i jeśli nie podpisze kwitka, to nara. Takie metody stosuje się u nas by pozbyć się pracownika bez potrzeby likwidowania stanowiska.
  • Odpowiedz
@pc386toHD: A kto powiedział, że tak robię? Kto powiedział, że w ogóle mam ludzi pod sobą? Byłem tylko na szkoleniu z zakresu kodeksu pracy i tyle. Po co tyle jadu?
  • Odpowiedz
@na_rowerze_samochodem_360: Bzdury w takim razie ty piszesz. Jeżeli sposób obliczania okresu wypowiedzenia został ustalony w interwałach miesięcznych to:

Momentem rozpoczęcia biegu wypowiedzenia jest pierwszy dzień kalendarzowy miesiąca następującego po miesiącu, w którym zostało złożone wypowiedzenie. Okres wypowiedzenia kończy się zatem z ostatnim dniem miesiąca. Okres wypowiedzenia trwa pełne miesiące (1, 2 lub 3). Warto mieć na uwadze, że występują miesiące 30-, 31- oraz 28- i 29-dniowe i nie ma to
  • Odpowiedz
@D_Train: Nie wiem jakby to wyglądało, ale sprawa raczej nie byłaby do załatwienia w tydzień. Do tej pory myślałem, że mając umowę na czas nieokreślony będę praktycznie nie do ruszenia, ale po tym co się dowiedziałem, to wiem, że jak będą chcieli mnie zwolnić to mogę to zrobić z dnia na dzień. Prawdopodobieństwo, że tak się stanie jest niezmiernie niskie, ale takie metody są możliwe do zastosowania.
  • Odpowiedz
@SiDi:

jak chcesz zwolnić pracownika, to po prostu dajesz mu nowy zakres obowiązków (powiedzmy trzy razy tyle) i jeśli on nie podpisze to nara

Z tego co kojarzę to jest tak, że po złożeniu wypowiedzenia zmieniającego (które następuje po odmowie zmiany umowy przez pracownika) pracodawca i tak musi przestrzegać terminów, które obowiązują przy wypowiadaniu umów o
  • Odpowiedz