Wpis z mikrobloga

TL;DR

Bardzo zależy mi na objęciu ochroną ostatnich nie chronionych lasów naturalnych w Polsce czy utworzeniu rezerwatu Reliktowa Puszcza Karpacka o powierzchni ponad 8 000 ha na pogórzu przemyskim. Widząc olbrzymie zagrożenie dla tych lasów których nie będzie się dało tak po prostu odtworzyć, postanowiłem skontaktować się z ludźmi którzy coś tam działają w tym kierunku.
Nikt tak nie działa na szkodę przyrody jak nawiani ekolodzy. Oni nie znają słowa kompromis czy też równoważenie.
Postulują wyłączenie całych polskich Karpat z gospodarki leśnej. Całych! Argumentują to tym, że jest to rzekomo niedochodowa działalność.
Szacują, że jest to gdzieś 10-15% powierzchni leśnej w Polsce. Uważają, że po korektach (nie wiem jakich) braki w surowcu dałoby się uzupełnić tymi z nizin. Nie wiem czy to nie jest tak, że domagają się intensywniejszej produkcji drewna na nizinach a dziwnym trafem oni mieszkają w górach. Nie zauważają, że to zupełnie abstrakcyjny pomysł.
Dość wspomnieć, że szaleją już nawet gdy tnie się tzw. Puszcze Bukową czyli sztuczną monokulturę bukową pod Szczecinem.
Są święcie przekonani o swoich racjach i o rychłym zwycięstwie. Już twierdzą, że w sprawie Puszczy Białowieskiej wygrali. Że rychło zmieni się władza, że minister niedługo poleci (to akurat koleś mówił tak jakby miał jakieś informacje więc wszystko możliwe). W ogóle mają się za omnipotentnych i jakoś nie dostrzegają, że te ich nieudolne działania spełzają na niczym póki co.
Dzięki tym "ekologom" zrozumiałem jak działają mózgi terrorystów.
#ekologia #przyroda #las #lasy #lasypanstwowe #ochronasrodowiska
  • 1
terroryści mają swoich imamów czyszczących ich wyprane mózgi ale mnie cały czas intryguje kto manipuluje naszymi nawiedzonymi ekologami.