Wpis z mikrobloga

Hej, mam poważny problem..

Robiłem badania lekarskie i psychologiczne. I było wszystko ok, orzeczenie dostałem pozytywne. Jednak policja odwołała się od tych badań. Wysłali mnie na ponowne badania do Sosnowca i właśnie dostałem orzeczenie lekarskie negatywne. I w dodatku z podpisem że nie ma możliwości odwołania się do orzeczenia lekarskiego z trybu odwoławczego.

Mam rozumieć że to koniec tej imprezy, że mogę zapomnieć o pozwoleniu na broń?

Dostałem od policji wczoraj list, że decyzję podejmą 26 stycznia. Czy mam już rozumieć, że będzie ona negatywna?

Da się coś jeszcze zrobić?

#bron #strzelnica #strzelanie
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@cruc Ja rozumiem, jeśli byłby to chodź cień prawdy. Ale #!$%@?, nie mam żadnego problemu..

Po nowym roku idę do prawnika i będę z nimi walczył. Bo na jakiej podstawie to zdiagnozował?
  • Odpowiedz
@GreenShot: Tak jak napisał @avltree warto skontaktować się z Andrzejem Turczynem, bo samemu okropnie ciężko będzie ci coś zdziałać, tym bardziej jeśli nie masz doświadczenia z sądami. Tak czy siak nie poddawaj się i zaskarżaj do WSA. Zawsze warto walczyć o swoje przecież i tak już gorzej nie będzie. Powodzenia;)
  • Odpowiedz
  • 2
@cruc bo ja wiem... Mirek pozwolił sobie na jazdę po spożyciu, kto wie czy nie pozwoli sobie na wyjście na strzelnicę w podobnym stanie
  • Odpowiedz
@JusTQL: Ale wiesz, że mając 0.24 promila można tego w ogóle nie odczuwać? Poza tym żeby uznać człowieka za osobę uzależnioną od alkoholu i odesłać na odwyk, tylko na podstawie przekroczenia o 0.04 promila dopuszczalny limit w wydychanym powietrzu i to w dodatku po 4 latach, trzeba być #!$%@? albo psychiatrą. Najczęściej występuje to w jednej osobie.
  • Odpowiedz
  • 1
@gaz24wolga wiem, ale mój sąsiad nie odczuwa ćwiartki wódki więc też może jeździć samochodem? Brać go na strzelnicę, bo nie raz mówi, że chciałby spróbować a nie koniecznie po zachowaniu wyjdzie mi, że właśnie ma wypite.
A czy my nie odbije, gdy "poczuje moc" to nie wiem i w zasadzie nie chcę sprawdzać
  • Odpowiedz
  • 0
@leoha rozmawiałem z lakarzem orzecznikiem który mi wydał to nagatywne orzeczenie. I mówiła ona, że niezbędna będzie wizyta w poradni uzależnień i będę tam musiał uczestniczyć na spotkaniach a na koniec wziąć od nich potwierdzenie że zostałem wyleczony.

Jak tego słuchałem, to myślałem że to jakiś żart..
  • Odpowiedz
@JusTQL jak wypijesz ćwiartkę wódki to wiesz, że to za dużo a aby mieć tyle co autor wystarczy wypić za dużo wieczorem i rano jedziesz bo czujesz się normalnie i nie podejrzewasz, że masz powyżej limitu, super, że potrafić takie wnioski wyciągać na podstawie debilnego prawa, jakby miał z promil albo chociaż z 0.8 to co innego.
  • Odpowiedz
  • 0
@turok2016 tak samo byś twierdził jakbym miał 0,2 promila i ściągnął Twój różowy pasek z przejścia dla pieszych mimo, że weszła na czerwonym czy byś się #!$%@?ł do tego, że wczoraj piłem a dziś może miałem resztkowy?
  • Odpowiedz
@JusTQL tak samo, bo to 0.2 wg mnie nic nie zmienia, po jednym piwie ma się większe stężenie, taki limit tylko odwraca uwagę od innych przyczyn i fajnie wygląda w statystykach, czytam na lokalnym portalu, w tytule że policja rano zatrzymała 5 pijanych kierowców, czytam artykuł a tam 4 kierowców miało max 0.25 i jeden ponad promil, czyli praktycznie zatrzymali jednego pijanego, jednak lepiej robić kryminalistów z każdego bo wazne, że
  • Odpowiedz