Wpis z mikrobloga

Jestem totalnie zielony w sieciach bezprzewodowych, więc nawet nie wiem jak spytać wujka google. No to pytam was: czy to jest coś warte? http://allegro.pl/antena-wifi-max-18-dbi-do-routera-max-power-i5754783747.html Na jakim obszarze łapałaby mi sieci podłączona do takiego D-Linka DIR-300? A może jest coś lepszego?
#pytanie #siecikomputerowe #siecibezprzewodowe #komputery #wifi
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mihix: Ta antena ma max. 5dBi z czego cały zysk anteny zeżre Ci ten gówniany kabel który do niej jest dopięty. Kup normalną antenkę o zysku 5dBi podpinaną bezpośrednio do routera - koszt 5-10zł max. Powinno trochę Ci poprawić sygnał na tym samym poziomie co stoi router.
  • Odpowiedz
@brokenik: Wiesz co, chyba biere. Trochę ci zwolnię miejsca ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko wiesz może ile kosztowałaby wysyłka (najlepiej dwóch sztuk, chociaż nie wiem czy dałbyś mi dwie ( ͡° ͜ʖ ͡°))? No i czy masz do nich jakiś kabel czy muszę gdzie indziej załawić?
  • Odpowiedz
@mihix: Kabla nie wiem czy znajdę, może z jakimś konektorem wygrzebię. Wysyłka najlepiej paczkomatem ~8-10zł chyba wyjdzie. Jak je złożę to 2 powinny wejść do małego kartonu.
  • Odpowiedz